Srbija Sve vesti

DR KON PONOVO ŠIRI PANIKU I PRETI POOŠTRVANJEM MERA OD IDUĆE NEDELJE!

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da postoje novi podaci o korona virusu koji “uzenimiravaju” i da se “epidemiološka situacija jasno pogoršava”, pa da je jedini način da se protiv korone borimo – vakcinacija. Prema njegovim rečima, Krizni štab nije odustao od uvođenja novih mera.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

“Već je počelo punjenje bolnica, a povećaće se broj zaraženih. Tako je u 20 zemalja Evrope, posebno u Britaniji. Moramo da shvatimo da ćemo, ako se ne vakcinišemo, imati borbu s ovim jako dugo. Postoje novi podaci koji uznemiruju, u visokovakcinisanim zemljama imamo visok broj hospitalizovanih”, rekao je Kon.

Prema njegovim rečima, čekanje oko vakcinacije postaje opasno. Kon je dodao da očekuje uvođenje treće doze nekih vakcina i kod nas, kao i da će ta tema “brzo biti na dnevnom redu”.

Kada je reč o narednoj sednici Kriznog štaba 1. avgusta, očekuje se predlog o obaveznoj vakcijaciji medicinskih radnika, ali Kon je odgovorio na pitanje koliko je do sada vakcinisanih među zdravstvenim radnicima.

MARIO ZNA OTKRIVA ZAŠTO VLAS U SRBIJI NE SME DA SPROVEDE OBAVEZNU VAKCINACIJU GRAĐANA!

“Zaustavljena je vakcinacija zdravstvenih radnika, sada je na oko 50 odsto. To je posebno među mlađima, a pogotovo među ženskim osobama, zbog straha od teške zablude da vakcina može uticati na sposobnost rađanja, što nema veze s istinom”, rekao je Kon.

Na pitanje da li je Štab odustao od novih mera, Kon je odgovorio:

“Nije se odustalo od pooštravanja mera, pitanje je samo da li se mere poštuju. Imaćemo više zaraženih i nećemo moći da uđemo u avgust sa istim merama koje imamo sada i to mora svima da bude jasno”.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”