Sve vesti Svet

DRAMA U ITALIJI: Vlasti insistiraju da dete koje hitno mora na operaciju primi krv vakcinisanih. Roditelji odbijaju

DRAMA U ITALIJI: Vlasti insistiraju da dete koje hitno mora na operaciju primi krv vakcinisanih. Roditelji odbijaju

Zdravlje deteta važnije je od bilo čega drugog. Dete treba da bude operisano zbog patološke srčane mane i klinika Sant'Orsola treba da interveniše što je moguće pre kako bi osigurala život deteta.

“Operacija treba da bude izvedene nezavisno od tipa krvi ako bude neophodna transfuzija, koja je inače sigurna”, rekla je sudija.

To je odluka sudije za pitanje starateljstva Suda u Modeni kojem se obratila klinika Sant'Orsola iz Bolonje (koja je spasila život i našem Siniši Mihajloviću) a u kojoj se nalazi dvogodišnje dete na lečenju i čekanju operacije koja treba da usledi urgentno jer je dete u veoma kritičnom stanju, a s obzirom da roditelji ne žele da potpišu saglasnost o mogućnoj transfuziji krvi od vakcinisanog donatora, bolnica dovodi dete u opasnost insistirajući na tome.

Reč je sigurno o nesvakidašnjem slučaju koji je istinski uzburkao italijansku javnost: roditelji nisu prihvatili da potpišu saglasnost za transfuziju krvi od vakcinisanih donatora jer su zabrinuti kako bi to uticalo na zdravlje deteta – posebno na njegove srčane probleme, a zakazana intervencija na srcu ne bi trebalo da bude odložena jer je dete u teškom stanju, i postoji mogućnost da „putem transfuzije vakcina može biti preneta od donatora na onoga ko prima krv“.

Zdrava devojka završila u invalidskim kolicima nakon razorne nuspojave nakon vakcine (VIDEO)

Odbijajući da potpišu saglasnost za transfuziju obratili su se prijateljima za donaciju krvi. I pored apela predsednika Društva lekara Italije Filipo Anelija da treba da imaju poverenja u lekare i da ne postoji bilo kakva opasnost primiti krv od vakcinisanog donatora roditelji su veoma zabrinuti i ostali su pri svom stavu jer ne žele dodatno da rizikuju smrt deteta, s toga je morala da usledi urgentna odluka sudije.

U Italiji postoji Protokol kojim se reguliše donacija krvi i koji ne dozvoljava da se bira donator, zato i postoji kao regulator u interesu pacijenata kako bi proces doniranja bio siguran. Nakon ove pandemije sigurnost tog procesa je dovedena u pitanje, ali odluka sudije je u skladu sa glavnim narativom bez obzira šta roditelji smatraju da je najbolje za njihovo dete.

Ostaje za sada nejasno da li će roditelji osporiti odluku sudije, ili dozvoliti operaciju deteta sa transfuzijom krvi ako bude neophodno i od vakcinisane osobe u bolnici u Bolonji ili će se obratiti nekoj drugoj bolnici, iako je protokol o donaciji krvi istovetan za čitavo nacionalno područje.

NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! MARIO ZNA I DR SEMIR OSMANAGIĆ

Nulta Tačka/Novosti