Sve vesti Svet

Drugi deo Velikog Reseta! VELIKI NARATIV- projekat Svetskog ekonomskog foruma

Drugi deo Velikog Reseta! VELIKI NARATIV- projekat Svetskog ekonomskog foruma

Klaus Švab i Svetski ekonomski forum planiraju svoj sledeći veliki potez.

Vreme je od suštinskog značaja, a Klaus Švab i Svetski ekonomski forum su tu da vas spasu od vas samih. „Klimatska vanredna situacija“ je stigla i „mi“ nemamo vremena za gubljenje, „životna sredina je na ivici katastrofe i klimatske promene su egzistencijalna pretnja“.

Klaus Švab, šef zloglasnog Svetskog ekonomskog foruma, na gotovo svakoj stranici svog najnovijeg manifesta ukucava gore pomenuti poziv na akciju: „Veliki narativ“, koji deluje kao drugi deo njegovog serijala knjiga “Veliki Reset”.

Prepoznajući kraj COVID-manije, Veliki narativ je pokušaj podsetnika da nas drži na ivici. Veliki je poziv da se preduzme sveobuhvatna akcija u borbi protiv „klimatske vanredne situacije“, preko akreditovane elite Klausa Švaba. Nemilosrdno nameće očiglednu neophodnost preduzimanja dramatičnih tiranskih mera da se interveniše zbog klimatskih promena. A intervencijom zbog klime, znači radikalno preorijentisanje svake nacije na zemlji nametanjem totalitarnog poretka globalne uprave.

Prema Švabu, svet se mora brzo transformisati prema nacrtima tehnokratske elite, a „mi“ moramo da usvojimo ideje i političke preferencije 50 ručno odabranih „naratora“ intervjuisanih za knjigu, koje on opisuje kao „globalne mislioce“ i javne intelektualce“.

Švab opisuje Veliku naraciju kao knjigu koja izlazi „izvan domena teorije“, služeći kao „poziv na akciju“.

Mi prihvatamo stav da, dok se oporavljaju od pandemije i kreću na put radikalnih i ubrzanih promena, naša društva i privrede treba da budu… prilagođeni potrebama našeg globalnog dobra.

Dok se Švab zabavlja raznim ideologijama i političkim perspektivama, postoji jedna grupa ljudi koju treba potpuno odbaciti. Ta grupa su, naravno, pojedinci i grupe koje ne prihvataju njegov klimatski narativ. Švab ne može da sakrije svoj prezir prema ovim skitnicama, za koje s gnušanjem primećuje da se uglavnom nalaze u Sjedinjenim Državama. Prema Švabu, neprijatelji njegovog sveta uključuju nacionaliste, populiste, individualiste i one koji podržavaju slobodno tržište.

NE PROPUSITE NAJNOVIJI INTERVJU U BUNKERU! MARIO ZNA I NIŠKI PROFA O ONOME O ČEMU NIKO NE SME DA PRIČA

Švab opisuje ovu grupu navodnih zlikovaca kao teoretičare zavere koji su odgovorni za sve svetske bolesti. Ovi pojedinci podržavaju „protivnaučne pokrete“ koji „produžavaju jenjavanje pandemije COVID-19“, piše Švab, dodajući da ova grupa „ometa i javno zdravlje, i, što je još fundamentalnije, našu sposobnost da idemo napred zajedno“.

U svakom slučaju, dosta je onih zlotvora koji izazivaju gnev autora. Švab gleda na nagradu i nema vremena za gubljenje.

„Klimatske akcije, održivost, inkluzivnost, globalna saradnja, zdravlje i blagostanje“ su najvažnija pitanja kojima se treba baviti u našem vremenu, piše on.

„Ako se ne krene odmah i odlučno, naša biosfera bi bila toliko neprijateljska da bi poremetila globalni ekonomski rast i … dodatno ugrozila političku i društvenu stabilnost“, dodaje Švab.

Na drugoj stranici, šef Svetskog ekonomskog foruma pokazuje svoju ideološku posvećenost klimatskoj agendi. Klimatske promene su „najveći problem kolektivne akcije sa kojim smo se ikada suočili“, kaže on, dodajući da „čovečanstvo nikada nije bilo suočeno sa složenijim, ambicioznijim i dalekosežnijim poduhvatom od zaustavljanja kolapsa našeg ekosistema i stabilizacije klime. ”

Klaus Švab ima neverovatan kompleks Boga i često podseća čitaoca na svoje naizgled neograničene tehnokratske sposobnosti. On rutinski otkriva da veruje da njegova grupa kolega ima moći nalik božanstvima i da kada ujedine svoju sveukupnu stručnost, ove tehnokrate, jednom zadužene za sve nas, mogu da donesu sreću i red bez presedana.

Švab smatra da je „nejednakost“, posebno na finansijskoj strani, od najveće važnosti. Ali umesto da stvara priliku za mase, on preferira sistem državne kontrole, koji bi, po njegovom mišljenju, smanjio „demonstracije i društvene nemire“.

Švab i njegov koautor zalažu se za „novi društveni ugovor“ i predlažu razna rešenja koja će pomoći da se klimatski program unapredi.

On se zalaže za konsolidaciju globalnih centralnih banaka oko klimatskih akcija.

Priznajući da ovaj „tranzicijski“ period može biti brutalan za neke, oni se zalažu za iskorištavanje ekonomske produktivnosti kroz „rešenja zasnovana na prirodi“

Švab i njegova ekipa takođe razgovaraju o pojavi „bioekonomije“ ili ciljanom uništavanju pouzdane energije, dok primoravaju ljude da jedu „alternativne izvore proteina u hrani“ poput pasulja i buba.

Drugo rešenje je „klimatski inženjering“, kao što je blokiranje sunca u pokušaju da se manipuliše globalnim temperaturama.

Klaus Švab je negativac iz stripova, a u “Velikom Narativu” razotkriva istinski suludu, ekstremističku agendu Svetskog ekonomskog foruma, koja, preko svog foruma u ​​Davosu, deluje kao prodavnica politike i ideja vladajuće klase. Važno je da pročitate ovu knjigu kako biste bili svesni „velikih narativa” koji će uskoro izaći iz kuhinje globalnih elita. Retko ćete naći tako iskreno, otvoreno zlo na ovom svetu. Klaus i Svetski ekonomski forum, kroz pokušaj otmice trojanskog konja naših sloboda putem „klimatske vanredne situacije“, uklapaju se u ovaj zakon.

Nulta Tačka/TheDossier