Sve vesti Svet

Društvena mreža Donalda Trampa uskoro dostupna svima

Društvena mreža Donalda Trampa uskoro dostupna svima
Pisao Elena Vuk

Posle više od godinu dana bez velikih platformi društvenih medija, bivši američki predsednik Donald Tramp potencijalno bi mogao da se vrati već u ponedeljak, sa očekivanim pokretanjem sopstvene mreže „Truth Social“, saznaje Rojters.

Mediji citiraju onlajn sesiju pitanja i odgovora koju je šef proizvoda kompanije Truth Social, Bili B., održao kasno u petak sa ljudima koji su već bili pozvani da testiraju aplikaciju. Na pitanje jednog od beta testera kada će Truth Social biti dostupan široj javnosti, izvršni direktor je navodno rekao da je tim Truth Social-a „trenutno postavljen za objavljivanje u Apple App prodavnici za ponedeljak 21. februara“.

Povrh toga, u objavi na Tviteru od 16. februara, Donald Tramp mlađi je dao nagoveštaj da bi se njegov otac uskoro mogao vratiti u svet društvenih medija, iz kojih mu je više od godinu dana praktično zabranjen pristup poput Tviter i Fejsbuk, nakon napada na Kapitol Hilu 6. januara 2021. Tvit je sadržao snimak ekrana njegovog oca Truth Social naloga sa objavom „Spremite se! Vaš omiljeni predsednik će vas uskoro videti!”

Međutim, bivši američki predstavnik Devin Nunes, koji trenutno radi kao izvršni direktor u Trump Media & Technologi Group (TMTG), javno je rekao poslednjih nedelja da će mreža biti pokrenuta do kraja marta.

TMTG tek treba da izda zvaničan komentar.

Truth Social se pozicionira kao šampion slobode govora i alternativa mejnstrim sajtovima društvenih medija, za koje neki veruju da su zloupotrebili svoju moć potiskujući stavove koje ne odobravaju. U ovom trenutku se ne zna mnogo o funkcionalnosti aplikacije; međutim, ista sesija pitanja i odgovora koju je vodio glavni proizvodni direktor kompanije Truth Social, koju je Rojters citirao, navodno je bacila svetlo na neke od karakteristika. Među njima su direktne poruke između korisnika, opcija obaveštenja koja bi omogućila korisniku da bude u toku sa objavama drugih, plus mogućnost stavljanja na crnu listu ljudi sa kojima korisnik ne želi da komunicira.

Za sada, korisnici neće moći da uređuju svoje postove, poznate kao „istine“.

Nulta Tačka/RT