Stav Sve vesti

DRUŠTVENE MREŽE, REŠETKE CENZURE I OPASNOST OD POGREŠNOG KRETANJA *STAV*

Razvoj tehnike i tehnologije, a naročito ubrzani rast i razvoj u oblasti informacionih tehnologija, omogućio je pristup internetu velikom delu čovečanstva.
Nema sumnje da su mediji najvažnije sredstvo javnog informisanja, a internet u poslednje vreme i dominantan kada je u pitanju interakcija između njegovih korisnika.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Kada govorimo o masovnoj upotrebi interneta, akcenat se stavlja na masovno korišćenje društvenih mreža. Danas razne društvene mreže, a među kojima i vodeće u svetu, kao što su: Fejsbuk, Tviter, Instagram i mnoge druge, broje na milijarde korisnika širom sveta. Ove velike internet kompanije, već odavno su brend u svetu i kao takve su svojim vlasnicima obezbedile zavidan kapital. Samo 2021.godine, Fejsbuk je imao zaradu od 9,5 milijardi dolara.

Sa rastom IT sektora, razvili su se i usavršili softveri, a time je porastao i broj društvenih mreža i sve to ekonomski posmatrano ima jedan cilj, a to je privući što više korisnika i tako ostvariti na rastućem internet tržištu što bolji položaj, a u konačnici i profit.

Međutim, društvene mreže kao element šireg sistema interneta, nisu se samo ograničile na prihod od marketinga proizvoda i usluga raznih kompanija, već što svojom interakcijom, a delom i po sili zakona iz prepisanih obrazaca sa tradicionalnih medija, a i pod uticajem raznih organizacija, počele su da zadiru u sferu globalne politike, kulture življenja i privatnost svojih korisnika. U početku je to sve savršeno funkcionisalo, korisnici su bili upućeni šta je moglo da se objavljuje, a šta ne, na osnovu unapred propisanih standarda zajednice u vezi sa nepoželjnim sadržajem na mreži. Vremena su varijabilna, globalna politika je uzdrmana i sve više na ispitu, pa su se i mere kontrole i cenzure pooštrile. Korisnici društvenih mreža su relativno svesni polja delovanja društvenih mreža, ali zapravo mnogi i ne slute da su objekat konstantne kontrole i praćenja od strane “velikog brata”.

Digital trade rules and Big Tech: Surrendering public good to private power | bilaterals.org

Svi podaci korisnika se beleže i čuvaju, sve aktivnosti se prate, utvrđuju se svakodnevne navike, ponašanje, kretanje, preferencije i na osnovu toga mu se nude informacije. Za sve ove aktivnosti su zaduženi programi veštačke inteligencije. Nije tajna da su društvene mreže instrument u rukama velikog broja službi bezbednosti.

Koristi i opasnosti od upotrebe pojedinih društvenih mreža su stvar ličnog izbora pojedinca, a čovek kao društveno biće je izabrao da iznađe rešenje za što bolju komunikaciju i povezivanje sa ljudima i u tu svrhu je iskoristio društvene mreže, a sebe nesvesno izložio kontroli. Svako od nas je pristupio pojedinim društvenim mrežama zbog nekog od navedenih razloga, neko da vidi simpatiju, neko baku iz Nemačke, tetku iz Amerike itd. i na taj način se stvorila mreža ljudi, a broj korisnika se konstantno uvećavao. Uvećanjem broja korisnika, uvećala se i tržišna vrednost najpopularnijih društvenih mreža.

Korisnicima društvenih mreža informacije su mnogo dostupnije nego na tradicionalnim medijima. Mogu se čuti različita mišljenja i dobiti informacije koje nisu dostupne na radiju i televiziji. Takve informacije se mrežama šire i vrlo brzo dolaze do velikog broja ljudi.

Uzdrmani globalisti uvidevši opasnost po unapred utvrđeni poredak u svetu, a zbog isplivavanja informacija u javnost, počinju pod palicom soroševskih organizacija da cenzurišu društvene mreže, sve učestalije i u sve većem obimu. Cenzurisane informacije sa društvenih mreža velikim delom su istinite i često veoma korisne informacije, ali nisu dozvoljene kao takve iz straha da se narod ne bi probudio i konačno otvorio oči. Jer kad narod ustane, igra je završena. Hipnotisana masa u konstantnoj hibernaciji je jako podložna manipulaciji, pa stoga i ne čudi ovakvo ponašanje onih koji sve sfere života žele da drže pod kontrolom.

Popularne patriotske stranice i portali konstantno se drže u “crvenom”, kako bi se broj pregleda sveo na minimum, a time i broj probuđenih duša.

MARIO ZNA OTKRIVA ZAŠTO VLAST U SRBIJI NE SME DA UVEDE OBAVEZNU VAKCINACIJU

 

Da zajednica društvenih mreža, koje su pod direktnom kontrolom globalista imaju dvostruke standarde kada je u pitanju politička promocija svedoči nam primer iz “najdemokratskije” zemlje na svetu, SAD-a u vreme predsedničkih izbora, gde su internet mediji jednom kandidatu naklonjeni dok se drugom gase sve društvene mreže. Situacija je slična i kod nas, kao i u okolnim “državama”, koje su odavno pod “patronatom” Nato čizme.

Teško da će se prevazići ovako stvoreni jaz između korisnika društvenih mreža, željnih slobode izražavanja, istine i kontakata sa rodbinom i prijateljima i vlasnika globalne politike na čelu sa svojim protagonistima iz soroševskih organizacija, jer su društvene mreže jako efikasno sredstvo u rukama globalističke bolumente, za praćenje, kontrolu, cenzuru i usmeravanje ljudi širom sveta, ka globalističkom, izvitoperenom sistemu vrednosti gde novac govori sve jezike i igra sve uloge, a ljudska sloboda i privatnost praktično nema nikakvu vrednost.

Usled konstantne cenzure informacija na društvenim mrežama koje su pod budnim okom vazalnih ispostava iz susednih nam “država”, korisnici društvenih mreža su sve više primorani da pronalaze alternativne društvene mreže gde vazali još uvek nisu pustili svoje korene. Za sada, korisnicima ostaje mogućnost, plasiranje informacija “ispod radara” kako bi se izbegao prisutni algoritam za cenzuru ili da se prebace na društvene mreže gde nema cenzure.

Vrednost neke društvene mreže meri se brojem njenih korisnika, a ukoliko se nastavi cenzura, mnogi korisnici bi mogli preći na alternativne mreže i time da direktno ugroze tržišnu vrednost i profit internet kompanija koje cenzurišu objavljeni sadržaj. Uprkos saznanju da ove kompanije imaju uporište i finansijsku podršku iz velikih centara moći, njihov kapital bi bio značajno umanjen. Ovakav poduhvat bi imao efekta na globalnom planu. Činjenica je, dakle, da moć i sila leže u probuđenom narodu, a samo probuđen narod može da bude i kredibilan sudija.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”