Sve vesti Svet

DRŽAVNE ŠKOLE U LOS ANĐELESU OTKAZALE SU SVOJE NAREDBE ZA VAKCINACIJU

DRŽAVNE ŠKOLE U LOS ANĐELESU OTKAZALE SU SVOJE NAREDBE ZA VAKCINACIJU

Objedinjene škole u ​​Los Anđelesu planirale su da sprovedu ekstremno obavezne vakcine za učenike, ali su morali da ih otkažu kada 30.000 dece nije ispunilo pravila.

U septembru je školski odbor drugog po veličini školskog okruga u Sjedinjenim Državama izglasao obavezu da se učenici od 12 i više godina vakcinišu do 10. januara.

Distrikt je sada odložio njihovu naredbu do jeseni jer se mnogi nisu pridržavali.

„Los Anđeles je planirao da prebaci učenike koji su ostali nevakcinisani do 10. januara u svoju onlajn školu, Grad anđela. Mnogi su bili zabrinuti zbog njegove sposobnosti da primi desetine hiljada novih studenata na početku sledećeg semestra i zbog poremećaja koji bi to prouzrokovalo osoblju i deci“, izvestio je USA Today.

Politico izveštava, „i drugi američki distrikti u plavim državama smanjuju prethodne ideje o studentskim obavezama. Školski lideri u Portlandu, Ore., pokrenuli su diskusiju ove jeseni u toku snažnog odbijanja, dok su Njujork i Čikago zauzeli pristup čekanju i gledanju. Ne samo da su oprezni prema kritičarima obaveza, već se pitaju i da li bi trebalo da nametnu zahtev pre nego što Uprava za hranu i lekove u potpunosti odobri vakcine za njihove studente, prag koji Los Anđeles Unified nije čekao.

Prema izveštaju Politiko, okruzi razmatraju za koje učenike je najmanja verovatnoća da će biti vakcinisani i procenjuju da li bi prelazak na učenje na daljinu pomoglo ili štetilo.

„Okruzi na drugim mestima su procenili koji učenici će najverovatnije biti nevakcinisani ako se obaveza sprovede, i nedostatke da ti učenici uče na daljinu“, izveštava Politiko.

U izveštaju nije elaborirano koje kriterijume ili mere posmatraju okruzi.

Nulta Tačka/TheGatewayPundit