Sve vesti Svet

DVE godine od početka JULSKIH PROTESTA nakon kojih vlast više nije smela DA ZAKLJUČAVA GRAĐANE

DVE godine od početka JULSKIH PROTESTA nakon kojih vlast više nije smela DA ZAKLJUČAVA GRAĐANE

Na današnji dan pre dve godine počeli su julski protesti čiji je glavni cilj bio prekid korona tiranije.

Građani su izašli na ulice posle najave vlasti da postoji mogućnost ponovnog uvođenja policijskog časa zbog takozvane borbe protiv širenja koronavirusa. I ne samo zbog toga, već i da bi iskazali revolt prema celokupnoj politici vlasti.

Protesti su trajali nekoliko večeri i noći, a obeležili su ih brojni sukobi demonstranata sa policijom kao i brutalno nasilje policije i grupacija angažovanih od strane države da na nasilan način razbijaju proteste. Mnogi građani su prebijeni, a ni u jednom slučaju prebijanja učesnika tih protesta nije utvrđena krivica za policijsku brutalnost.

Najmanje 150 policajaca u uniformi i civilu prekoračilo ovlašćenja tokom protesta, a oko 50 ljudi su žrtve policijskog nasilja, navedeno je izveštaju Beogradskog centra za ljudska prava.

LUDILOOO histerije- Prešli su granicu gluposti i komedije- Morate ovo da čujete

Samo trojica policijaca, koji su obuhvaćeni jednom krivičnom prijavom, procesuirani su zbog sumnje da su izvršili krivično delo nasilničkog ponašanja prilikom obaranja s bicikla i zlostavljanja dečaka u Novom Sadu, navedeno je u tom izveštaju.

Protesti su trajali sve dok vlast nije došla na ideju da uz pomoć “opozicionara” poput Dragana Đilasa i ostalih koji su započeli performans “Sedi dole” i time pokušali da smire opravdanu gnev građana.

Ove demonstracije će se pored činjenice da nakon njih više nije bilo reči o zaključavanjima kroz celu korona histeriju ostati upamćene i kao one na kojima ni jedan “političar” nije smeo da pokuša da preuzme proteste. Mnogi su na početku demonstracija pokušali da stanu na čelo demonstracija ali su ih građani ekspresno poslali tamo gde pripadaju, na začelje.

NultaTačka