Sve vesti Svet

Džared Kušner smestio FBI TRAMPU tvrdi rođaka bivšeg predsednika SAD

Džared Kušner smestio FBI TRAMPU tvrdi rođaka bivšeg predsednika SAD

FBI tvrdi da je povratio 11 skupova poverljivih fajlova, uključujući dokumente „TS/SCI” (Top Secret / Sensitive Compartmented Information), tokom racije na imanju Mar-a-Lago bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa 8. avgusta koju je odobrio državni tužilac Merik Garland.

Džared Kušner bi mogao da bude „krtica iz Mar-a-Laga” koja je FBI-u dojavila za poverljive dokumente koje u Mar-a-Lagu drži bivši predsednik Donald Tramp, spekuliše nećaka 45. POTUS-a(45. predsednika SAD).

„Moramo da počnemo od toga ko bi imao pristup ovim stvarima. Mislim da Mark Medovs ne bi imao pristup tome“, rekla je Meri Tramp u emisiji Dean Obeidalah u petak.

Nakon što je spomenula bivšeg šefa kabineta, Meri Tramp je nastavila:

„I moramo da razmislimo o tome ko bi takođe mogao biti umešan u ovo za šta bi bila potrebna tako velika igra kao što je prijavljivanje Donalda da bi se neko izvukao iz nevolje, ili barem da bi ublažili nevolje u kojima se nalaze… Zvuči kao da je neko na Džaredovoj poziciji. Ne kažem da je to Džared, ali moglo bi biti”.

Najstariji unuk Freda Trampa starijeg, otac Donalda Trampa, takođe je pomenuo ulaganje u Kušnerov privatni investicioni fond od strane Saudijske Arabije, otprilike šest meseci nakon što je Donald Tramp napustio Belu kuću.

„Mislim da moramo veoma pažljivo da razmotrimo zašto je Džared dobio 2 milijarde dolara. Moramo veoma dobro da razmotrimo zašto je tako tih već toliko meseci“, rekla je Meri Tramp.

Radovanović iz “Ujedinjeni protiv kovida”: Prajd epidemiološka bomba

Nagađanja da je suprug Ivanke Tramp, Džared Kušner, koji je bio viši savetnik Bele kuće u Trampovoj administraciji, možda bio doušnik FBI-ja ranije je izneo Majkl Koen, Trampov bivši advokat.

„To je definitivno član njegovog najužeg kruga“, rekao je Koen za Insajder u četvrtak, dodajući da „ne bi bio iznenađen da sazna da je to Džared ili neko od njegove dece“.

Tramp kritikuje ‘nameštaljku’

Racija u Mar-a-Lagu u ponedeljak, koju je odobrio državni tužilac Merik Garland, zasnovana je na poverljivom izvoru, izvestio je Newsweek 10. avgusta, pozivajući se na dva visoka vladina zvaničnika. Racija bez presedana takođe je navodno namerno tempirana kada Donald Tramp nije bio prisutan na svom imanju na Floridi.

Nakon što je tim agenata FBI-a izvršio pretres, oni su tvrdili da su preuzeli 11 skupova poverljivih fajlova, uključujući dokumente „TS/SCI” (strogo poverljive / osetljive informacije).

Donald Tramp je u izjavi od 12. avgusta insistirao da je sa svih materijala koji se čuvaju u njegovoj rezidenciji skinuta tajnost i da su bezbedno uskladišteni. On je žestoko osudio napad kao pokušaj demokrata i republikanaca iz establišmenta da naoružaju pravosudni sistem u SAD protiv političkih protivnika.

Tramp, koji tek treba da zvanično objavi još jednu kandidaturu za Belu kuću, dodao je da je ta racija deo plana da se spreči njegova kandidatura na predsedničkim izborima 2024. godine.

Nalog za pretres koji je potpisao sudija za prekršaje Brus Rajnhart 5. avgusta i koji je otpečaćen od strane američkog saveznog suda ukazuje na to da je racija sprovedena kao deo federalne istrage o potencijalnim kršenjima Zakona o špijunaži, uklanjanju ili uništavanju evidencije i ometanju istrage.

Za uništavanje dokumentacije zaprećena je maksimalna kazna od 20 godina zatvora, dok optužba za povredu informacija odbrane može da dovede do 10 godina iza rešetaka. Optužba za prikrivanje evidencije prema američkom zakonu je do tri godine.

Donald Tramp je u subotu još jednom osudio sudski odobrenu raciju FBI-ja kao „prevaru/nameštaljku“, dodajući u postu na svojoj Truth Social mreži:

„Kao i sve druge obmane i prevare koje su koristili da ućutkaju glas velike većine američkog naroda, ja imam ISTINU na svojoj strani, a kada imate ISTINU, na kraju ćete biti pobednici”.

Nulta Tačka/InfoWars