Sve vesti Svet

Džon Mekafi lažirao svoju smrt i živi u Teksasu, tvrdi njegova bivša devojka (VIDEO)

Džon Mekafi lažirao svoju smrt i živi u Teksasu, tvrdi njegova bivša devojka (VIDEO)

Džon Mekafi navodno pokojni pionir antivirusnog softvera za kojeg njegova bivša devojka tvrdi da je i dalje živ u najnovijem Netfliksovom dokumentarcu.

Naširoko se izveštavalo da se Mekafi obesio u španskom zatvoru u junu 2021. dok je čekao američko izručenje zbog optužbi za utaju poreza. Ali, prema njegovoj bivšoj devojci iz Belizea, Samanti Hereri, on je lažirao sopstvenu smrt, preselio se u Teksas i još uvek je živ.

Ne znam da li da kažem, ali pre dve nedelje, nakon njegove smrti, dobila sam poziv iz Teksasa: „Ja sam, Džon. Platio sam ljudima da se pretvaraju da sam mrtav, ali nisam mrtav – tvrdi Herera u Netflix dokumentarcu „Running With the Devil: The Wild World of John McAfee“, objavljenom u sredu.

Herera kaže da joj je on rekao da „postoje samo tri osobe na ovom svetu koje znaju da sam još živ“, a zatim ju je zamolio da pobegne sa njim.

Prema Herreri, ona i Mekafi, koji je živeo u San Pedru u Belizeu, počeli su da se zabavljaju kada je ona imala 18 godina i planirali su da se venčaju. Mekafi i Herera pobegli su 2012. godine nakon sumnjive smrti njegovog komšije, Gregorija Fola, čoveka sa Floride.

Njegova strana priče je da ga jure jer nije isplatio vladu. Hteli su da ga povrede, da ga se otarase – kaže Herera u filmu, dodajući da je Mekafi uspeo da poveže vladu Belizea sa korupcijom.

Nakon što je doživeo srčani udar u Gvatemala Sitiju, Mekafi je uspeo da se bezbedno vrati u Sjedinjene Države.
Ubrzo nakon toga, raskinuo je sa Hererom i oženio se bivšom prostitutkom iz Majamija, Dženis Dajson, prema filmu.

Reditelj filma „Running With the Devil“ Čarli Rasel zbunjen je Hererinim tvrdnjama da je Mekafi još uvek živ.

Ne znam šta mislim i mislim da ne zna – rekao je Rasel za Eskvajer.

Ona to kaže, onda gleda u kameru, a ja ne mogu da shvatim da li misli da je to stvarno ili ne. Ona je neko ko je bio veoma ljut na Džona.

Obećao im je zajednički život i mislim da su se iskreno voleli, uprkos ogromnoj razlici u godinama, mislim da joj je ponudio stvarno drugačiju budućnost, a onda ju je bukvalno otkačio na granici i mislim da je to veoma bolno za nju i to je bile su joj potrebne godine da to prevaziđe.

Pre izveštaja o samoubistvu, Mekafi je više puta tvitovao da, ako je pronađen mrtav u zatvoru, to nije samoubistvo. 2019. godine je tetovirao ruku sa natpisom „$VHACKD“ da bi podržao svoje osećanje dok je nekoliko puta upozoravao ljude da slučajno ne primaju vakcinu protiv COVID-a 19.

NultaTačka