Sve vesti Svet

Džordž Buš priznao tokom razgovora sa ruskim prankerima da su u Ukrajini radile američke biolaboratorije

Džordž Buš priznao tokom razgovora sa ruskim prankerima da su u Ukrajini radile američke biolaboratorije

Bivši američki predsednik Džordž Buš mlađi je tokom razgovora sa ruskim prankerima Vovanom i Leksusom u ulozi ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog, ispričao da su Sjedinjene Američke Države prekršile dato obećanje da se NATO neće širiti. On je takođe potvrdio rad američkih biolaboratorija u Ukrajini.

U razgovoru sa Bušom mlađim, „Zelenski“ je podsetio da je bivši državni sekretar SAD Džejms Bejker obećao Mihailu Gorbačovu da se NATO neće širiti. Na to je Buš mlađi odgovorio da je „to istina“, ali da se „vremena menjaju“.

„Bejker je bio državni sekretar za vreme mandata moga oca, što je bilo veoma davno. To samo znači da se SAD moraju prilagođavati konkretnom vremenu. I, upravo zato vi sada imate tako snažnu podršku naše zemlje“, rekao je Buš mlađi.
On je, takođe, istakao da je želeo da Ukrajina uđe u NATO.

„Želeo sam da Ukrajina stupi u NATO. Izvesno vreme sam mislio da će Rusija biti predusretljivija, ali se Putin onda naglo promenio. Sve što je hteo je da ostane na ivici NATO-a, da bi mogao da kontroliše da NATO ne postane ofanzivni, već odbrambeni savez“, dodao je on.

Buš potvrdio i rad američkih biolaboratorija u Ukrajini

Buš je još tokom razgovora potvrdio i da su u Ukrajini radile američke biolaboratorije.

Konkretno, „Zelenski“ je zahvalio SAD i rekao da su Ukrajinci uspeli da sačuvaju njihovo nasleđe: biolaboratorije, koje su finansirali Amerikanci. Na to je Buš odgovorio: „Da“.

Nakon toga, prankeri su rekli da je Kijev uspeo da evakuiše biolaboratorije na bezbedno mesto, „jer Rusi ništa nisu dobili“. Buš je ponovo potvrdno odgovorio.
Ministarstvo odbrane Rusije ranije je otkrilo da su Sjedinjene Američke Države potrošile više od 200 miliona dolara na rad bioloških laboratorija u Ukrajini, a koje su učestvovale u američkom vojno-biološkom programu i bavile se, između ostalog, uzročnicima kuge i antraksa. Na teritoriji Ukrajine formirana je mreža od više od 30 bioloških laboratorija koje su radile u interesu Pentagona.
„Reci mi, Amerikanče, u čemu je snaga?“

Na kraju dijaloga, prankeri su u ime Zelenskog, zamolili Buša da porazgovara sa Vovanom i Leksusom, koji su predstavljeni kao ukrajinski heroji – piloti, koji su oborili mnogo ruskiih aviona i priključili se video-konferenciji.
„Mi se borimo za našu nezavisnost“, izjavili su oni.

„Veoma se ponosim vama“, odgovorio je Buš.

Prankeri su se zatim na ruskom obratili Bušu, citiravši poznatu rečenicu iz filma „Brat-2“ Alekseja Balabanova: „Reci mi, Amerikanče, u čemu je snaga?“.
„Vidim sa kakvim se žarom suprotstavljate Rusiji. Nastavite da se borite protiv Rusa. Istina je na vašoj i strani Zelenskog. Rekao sam mu da je kao Vinston Čerčil“, istakao je Buš mlađi.

Prank je predstavljen 19. maja na edukativnom maratonu „Novi horizonti“ društva „Znanje“.

Vovan i Leksus će još nekoliko neobjavljenih delova uskoro predstaviti u novom izdanju svoje autorske emisije Šou Vil na „Rutjubu“.

Federalni edukativni maraton „Novi horizonti“ održava se od 17-19. maja. Njegovim gledaocima dostupno je preko 220 sati edukativnog sadržaja, a tokom maratona gostovaće više od 160 stručnjaka, uključujući državne zvaničnike. Učesnici maratona, takođe, razgovarali su sa ministrima i predstavnicima vlade Rusije.

Rusko društvo „Znanje“ započelo je svoje postojanje kao sovjetska javna organizacija, osnovana 1947. godine. U aprilu 2021. godine ruski predsednik Vladimir Putin je u poruci Federalnoj skupštini izjavio da je neophodno ponovo pokrenuti rusko društvo „Znanje“ na modernoj digitalnoj platformi.

MARIO ZNA i KARAĐORĐE SUBOTIĆ- Denacifikacija stiže u SRBIJU- Soroš i Gejts umešani u Ukrajinu

Nulta Tačka/Sputnik