Srbija Sve vesti

EKOLOŠKI USTANAK U CENTRU BEOGRADA! SUKOB IZMEĐU AKTIVISTA NE JENJAVA, MOGUĆI SU VERBALNI I FIZIČKI OBRAČUNI NA ULICI!

Više od 30 ekoloških organizacija i pojedinci okupljeni oko Ekološkog ustanka će u centru Beograda, zbog niza ekološki problema, organizovati protest pod nazivom “Ustanak za opstanak”.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Prema najavama organizatora, protest će početi u 14 sati ispred Predsedništva Srbije, a govoriće, kako se očekuje, brojni ekološki aktivisti, javne ličnosti, profesori, glumci, književnici…

„Ovog leta smo ostali žedni, udišemo toksičan vazduh, a zemlja se rasprodaje. Nastavlja se gradnja mini-hidroelektrana, seku se šume, šire rudnici, otvaraju kamenolomi“, naveli su neke od razloga za protest organizatori.

Juče je u toku dana ekološka aktivistkinja, Marija Alimpić, ispred pokreta “Zaštitimo Jadar i Rađevinu” i Koalicije za održivo rudarstvo u Srbiji (KORS), najavila da se sprema prevara građana Srbije.

LITVANIJA: NA JUČERAŠNJIM PROTESTIMA PROTIV COVID-MERA I “LGBTQ+” UHAPŠENO 20 OSOBA (VIDEO)

Organizatori današnjeg ustanka su u saopštenju izjavili da se „oni koji dignu glas (zbog ekoloških problema) prebijaju ili im se preti“, i ocenili da se „planira mračna budućnost Srbije“.

„U pitanju je opstanak svih nas“, naveli su organizatori i najavili da će, pored ostalih, govoriti ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta iz grupe Odbranimo reke Stare planine i Žaklina Živković iz inicijative Pravo na vodu.

Sa treće strane režimski mediji kroz svoje izvore u policiji najavljuju sukob između samih demonstranata i ,,ustanika” na današnjem protesu a kako redakcija Nulte Tačke saznaje iz svojih izvora bliskim samim organizatorima i oni su dobili upozorenja da će danas u toku protesta doći do mogućeg verbalnog konflikta koji za cilj ima provokaciju i stvaranje fizičkih sukoba.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Naša redakcije će nastaviti da vas informiše o bitnim događajima sa današnjeg ,,Ekološkog ustanka”. Ne propustite ni jednu informaciju, pratite naš zvanični Telegram kanal- https://t.me/nultatacka