Sve vesti Svet

ENGLESKA UKIDA OBAVEZNO NOŠENJE MASKI! RAZLOG JEDNOSTAVAN! EKONOMIJA!

ENGLESKA UKIDA OBAVEZNO NOŠENJE MASKI! RAZLOG JEDNOSTAVAN! EKONOMIJA!
Pisao Elena Vuk

Engleska će odustati od svih mera pravila o maskama za lice 19. Jula nakon što je otkriveno da zadržavanje takvih ograničenja ekonomiju košta milijarde i prisiliće mnoga preduzeća da se zatvore.

NULTA TAČKA NA TELEGRAMU! PRONAĐITE NAS TAMO GDE NEMA CENZURE! BUDITE DEO SLOBODNE BUDUĆNOSTI

”Zahtev za nošenjem maski za lice u javnom prevozu i u prodavnicama biće zamenjeni smernicama koje ljudima savetuju da nose maske u određenim okolnostima, umesto da ih primoravaju”, izveštava Tajms.

Odluka se nadovezuje na nalaze interne procene ekonomskog uticaja koje je izradio vladin Program istraživanja događaja koji detaljno opisuje masovni uticaj mera socijalnog udaljavanja na preduzeća.

Tačnije, zatvoreni prostori poput umetnosti, bioskopa i poslovnih događaja postigli bi samo 59% prometa u 2019. ako se ograničenja i dalje zadrže, što bi ih koštalo ogromnih 4,88 milijardi funti tokom sledeće godine.

“Asanž bi mogao biti sledeći” Oglasio se Edvard Snouden nakon čudnog samoubistva Džona Mekafija!

Međutim, pošto se neki vladini savetnici (naime bivši komunisti) zalažu za to da se ograničenja nastave bukvalno zauvek, nemojte se iznenaditi kad vidite da su neki od njih ponovo uvedeni zimi.

Ali s obzirom da se pasoši vakcina za pabove i dalje razmatraju, svako vraćanje ograničenja verovatno će uticati samo na one koji nisu uzeli vakcinu.

To će onda stvoriti dvoslojno društvo u kojem će se oni koji se iz bilo kog razloga nisu vakcinisali suočiti sa diskriminacijom i faktičkim zaključavanjem u narednim godinama.