Sve vesti Svet

ENGLESKI PROFESOR TVRDI: BRITANCI BI MOGLI PONOVO DA IDU NA ZAKLJUČAVANJA A JOŠ NIJE NI DOŠAO ,,DAN SLOBODE”

Profesor Chris Whitty upozorio je da bi premijer Velike Britanije mogao ubrzo da bude primoran da uvode nova ograničenja zaključavanja za 5 nedelja.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Glavni medicinski službenim upozorio je jasnost na potencijalni ,,zastrašujući” rast hospitalizacija koji bi mogao da dovede NHS u nevolju vrlo brzo, nakon ukidanja ograničenja.

Govoreći na događaju u Britanskom muzeju nauke, profesor Whitty izjavio je da će Boris Johnson možda morati ponovo da razmotri ograničenja- samo nekoliko dana pre ,,Dana slobode”.

Od ponedeljka (19.jula) zakonska pravila o pokrivanju lica i socijalnom distanciranju biće ukinuta a javnosti će biti dopušteno da sama odluči da li će nositi maske ili ne.

On je dodao da ako se prijemi u bolnici počnu povećavati te to dokaže da vakcine nisu urodile plodom za nekoliko nedelja Johnson će ponovo morati da razmotri zaključavanja, – prenosi Mirror.

Covid hospital numbers could get scary - Prof Chris Whitty - BBC News

Do toga dolazi nakon što je Boris Johnson izjavio da Britanci moraju ,,da nauče da žive sa Covidom” te igniorisao pozive da se produže obaveze nošenja maski.

Profesor Whitty dodao je da bi se medicinari uskoro mogli ponovo suočiti sa “zastrašujućim brojevima”, dodajući: “Mislim da ne bismo trebali podcjenjivati ​​činjenicu da bismo mogli iznenadno brzo ući u nevolju.”

Dodao je da bi se više ljudi moglo boriti protiv bolesti u bolnici “za pet, šest, sedam, osam sedmica”, i nastavio: “Oni bi u stvari mogli biti zaista prilično ozbiljni … u tom trenutku ako izgleda kao da stvari ne dolijevaju, moramo ponovo potražiti i vidjeti kuda mislimo da stvari idu.

Profesor Whitty dodao je da bi se medicinari uskoro mogli ponovo suočiti sa ,,zastrašujućim brojevima”, dodajući: ,,Mislim da ne bismo trebali da podcenjujemo činjenicu da bismo mogli vrlo brzo da uđemo u nevolju.”

Dodao je da bi će biti više bolničkih slučajeva obolelih od virusa u bolnici za pet do osam nedelja.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”