Sve vesti Svet

Entoni Fauči poziva na istragu vezanu za virus. Ovo je usledilo nakon što su isplivali njegovi imejlovi

Dvojica republikanskih kongresmena izjavili su da je “imperativ” da glavni medicinski savetnik predsednika SAD-a, Džoa Bajdena svedoči o navodima da je COVID 19 napravljen ljudskom rukom.

Entoni Fauči, glavni medicinski savetnik američkog predsednika, pozvao je Kinu da objavi medicinsku dokumentaciju koja obuhvata devet ljudi, što bi da rasvetli da li se koronavirus prvi put pojavio kao rezultat curenja iz laboratorije . Fauči je takođe šef američkog Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti (NIAID).

Dotični zapisi odnose se na trojicu istraživača sa kineskog Instituta za virusologiju Wuhan koji su navodno oboleli u novembru 2019. godine i šest rudara kojima je pozlilo nakon ulaska u pećinu u kojoj se nalaze slepi miševi 2012. Istraživači iz Wuhana naknadno su posetili pećinu kako bi uzeli uzorke od slepih miševa, dok su tri rudara preminula.

Fauči kaže da su e-mailovi o poreklu COVID-19 “istrgnuti iz konteksta”

Njegova reakcija dolazi nakon što su svetlost dana ugledali imejlovi u kojima je Fauči komunicirao sa trećom stranom od koje je mogao da sazna da je COVID 19 deo inžinjeringa i u kojim Fauči dobija zahvalnost jer nije reagovao. Kako kaže Entoni Fauči, tumačenje ovih mejlova je istrgnuto iz konteksta.

Kritike i osude usledile su nakon što se pojavilo više od 3200 strana onoga što je Buzz Feed opisao ko imejlove glavnog medicinskog savetnika koji datiraju od početka pandemije koronavirusa. Ovi imejlovi pokrivali su period između januara 2020. i juna 2020 godine.

U jednom od tih imejlova, Peter Daszak, direktor neprofitne organizacije koji je povezan sa institutom za virusologiju u Wuhanu, zahvalio se Faučiju jer je uticao na sumnje da je COVID 19 pobegao iz laboratorije.

Krajem prošlog meseca, Bajden je obaveštajnim agencijama SAD-a dao 90 dana da pribave i analiziraju više informacija o poreklu COVID 19, obavezujući se da će “podstaći” Kinu da učestvuje u transparentnoj međunarodnoj istrazi zasnovanoj na dokazima te da će pružiti pristup svim relevantnim podacima i dokazima.

Fauci's star rises as relationship with Biden deepens - POLITICO

Administracija bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa pa i sam Tramp u više navrata su tvrdili da je virus potekla iz laboratorija u Wuhanu, pa je čak i Tramp preimenovao ovaj virus iz COVID 19 u “Kineski virus” dok je Peking odbacio i nastavlja da odbacuje sve navode.
NE PROPUSTITE NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! ADVOKAT MILAN BOSIKA I MARIO ZNA!

 

O uredniku

Mario Bojić