Sve vesti Svet

EPL PORUČUJE SVOJIM ZAPOSLENIMA DA IMAJU 4 NEDELJE DA PRIME DODATNE DOZE VAKCINA PROTIV COVID-a

EPL PORUČUJE SVOJIM ZAPOSLENIMA DA IMAJU 4 NEDELJE DA PRIME DODATNE DOZE VAKCINA PROTIV COVID-a
Pisao Elena Vuk

Apple je jedna od prvih velikih korporacija koja je objavila evidenciju i govorila svojim zaposlenima da ne mora samo videti dokaz o vakcinaciji, već mu je sada potreban i dokaz o dopunskim dozama vakcinacina protiv covid-a.

Kompanija zahteva pojačivače(dopunske doze vakcina protiv covid-a) za zaposlene u prodavnicama i korporacijama, prema internoj e-poruci koju je vidio The Verge.

Zaposleni imaju “četiri nedelje da se povinuju” nakon što steknu pravo na dopunske doze, ili će u suprotnom morati polagati “česte testove kako bi ušli u maloprodaju, partnersku radnju ili Apple kancelariju od 15. februara”, kaže se u izveštaju ove kompanije.

SZO PRELOMIO: PANDEMIJA BI IPAK MOGLA DA SE ZAVRŠI OVE GODINE

Nevakcinisani zaposleni sada uvek moraju dati negativne testove na brzi antigen na COVID-19 pre ulaska na radno mesto.

Apple-ov interni dopis navodno glasi: „Zbog slabljenja efikasnosti primarne serije vakcina protiv COVID-19 i pojave visoko prenosivih varijanti kao što je Omicron, dopunska vakcinacija je sada deo praćenja vaše vakcinacije protiv COVID-19 radi zaštite protiv teške bolesti.”

Kompanija je od nevakcinisanih zaposlenih počela da zahteva svakodnevne testove pre ulaska u kancelariju prošle godine. Takođe je zahtevao od maloprodajnih radnika da se testiraju dva puta nedeljno.

Meta je prošle nedelje takođe rekao da će njeni zaposleni morati dobiti dopunske doze vakcine protiv covid-a pre nego što se u martu vrati na kancelariju u celoj kompaniji.

Nulta Tačka/TheVerge