Sve vesti Svet

EPŠTAJN JE RADIO NA TOME DA IZBRIŠE SVE VEZE SA KLINTONOM

EPŠTAJN JE RADIO NA TOME DA IZBRIŠE SVE VEZE SA KLINTONOM

Džefri Epštajn je navodno naterao bivše menadžere njegovog „ostrva orgija“ da potpišu izjavu pod zakletvom da nikada nisu videli Bila Klintona da posećuje to mesto.

Majls i Keti Aleksander su bili zaposleni kod Epštajna od 1999. do 2007. Kako prenosi Dejli mejl, 2016. ih je kontaktirao Epštajnov advokat Daren Indajk, koji je želeo da pod zakletvom potpišu papir u kojem se navodi da nikada nisu videli Bila Klintona na ostrvu Mali Sent Džejms dok su upravljali imovinom finansijera na Karibima.

Britanske novine povezale su ovaj potez sa tada tekućom predsedničkom kampanjom Hilari Klinton, tvrdeći da je Epštajn otišao predaleko da bi „izbrisao“ veze njenog bivšeg supruga predsednika sa njim.

Tvrdnje da je Klinton posetio ostrvo, koje je navodno bilo mesto hedonističkog razvrata i seksualnih zločina nad maloletnicima, potekle su od Virdžinije Roberts (sada Giufre). Ona je jedna od Epštajnovih žrtava, koja optužuje princa Endrua, vojvodu od Jorka, da ju je iskoristio, što član britanske kraljevske porodice negira.

Klinton je priznao da je u nekoliko navrata leteo Epštajnovim privatnim avionom, koji se zvao „Lolita ekspres“, ali je negirao da je ikada posetio ostrvo Mali Sent Džejms.

GRADONAČELNIK NA SICILIJI ŠTRAJKUJE GLAĐU ZBOG SUROVIH KOVID MERA ITALIJANSKE VLADE

Dejli mejl navodi da su Aleksandrovi odbili da razgovaraju sa njima, ali da su uspeli da dobiju neke odgovore od određenih ljudi bliskih paru, koji trenutno žive u Južnoj Africi. Navodno nisu bili svedoci orgija na ostrvu. Neke od devojaka koje su posetile mesto izgledale su im mlado, rekli su prijateljima, ali je samo jedna od njih, francuska manekenka, potvrđeno da je bila maloletna. Bila je „u pratnji pratioca i imala je pismo ovlašćenja od roditelja koje joj dozvoljava da putuje“, navodi se u izveštaju.

Aleksanderovi su dali ostavke godinu dana nakon što je FBI počeo da istražuje Epštajna u, kako je on svojim zaposlenima opisao, slučaju zarobljavanja. Indajk, advokat koji je radio za finansijera dve decenije, kontaktirao ih je 2016. Doneo je unapred napisanu izjavu u kojoj kaže da „prema njihovom najboljem saznanju“ Bil Klinton nikada nije posetio ostrvo tokom njihovog rada na upravljanju imovinom, izvor je rekao za Dejli mejl.

Majls je navodno malo preformulisao dokument pre nego što su ga on i njegova žena potpisali u prisustvu notara. Prema Dejli mejlu, ono što je par rekao svojim prijateljima o Klintonu nije u suprotnosti sa izjavama pod zakletvom.

Izvor je sugerisao da je taj potez povezan sa predsedničkom kampanjom Hilari Klinton 2016. „Postojala je zabrinutost da bi veza između Epštajna i Klintona, a posebno ostrva, mogla da se iskoristi protiv Hilari“, objasnio je izvor.

Epštajn je umro u zatvorskoj ćeliji 2019. dok je čekao suđenje po više optužbi, uključujući trgovinu ljudima. On se izjasnio da nije kriv. Vlasti su opisali njegovu smrt kao samoubistvo. U decembru je američki savezni sud proglasio krivom i osudio njegovu madam Gilejn Maksvel po nekoliko optužbi u vezi sa trgovinom maloletnicima.

Nulta Tačka/RT