Sve vesti Svet

Erik Tramp otkriva kako je izgledao upad FBI-ja: Odbili su da predaju nalog za pretres i izbacili su advokata

Erik Tramp otkriva kako je izgledao upad FBI-ja: Odbili su da predaju nalog za pretres i izbacili su advokata

Erik Tramp je otkrio da su agenti FBI odbili da predaju nalog za pretres za njihov napad na Mar-a-Lago i izbacili advokata sa imanja u novom, oštrom prikazu operacije u ponedeljak na imanju na Floridi.

Obraćajući se ekskluzivno za DailyMail, sin bivšeg predsednika Erik Tramp je rekao da je 30 FBI agenata koji su stigli na imanje zamolili osoblje da isključe sigurnosne kamere – ali su oni odbili.

Biro je, kako je rekao, doneo i alat da bi provalio u sef njegovog oca, a on je osudio istražitelje što su preturali po garderobi bivše prve dame Melanije i pretraživali odeću.

On je raciju nazvao još jednim „koordiniranim napadom“ na njegovog oca Donalda Trampa.

Erik Tramp je rekao da je advokat njegovog oca Kristina Bob bila primorana da stoji na kraju prilaza Mar-a-Lago tokom cele racije, jer su joj FBI agenti zabranili da bude prisutna.

Tamo ima 30 agenata – prisetio se on pretrage u ponedeljak .

„Rekli su našem advokatu… da odmah napusti imanje. I isključi sve sigurnosne kamere.

Neće joj dati nalog za pretres – tvrdi on.

Tako da su joj to pokazali sa udaljenosti od oko 3 metra. Nisu joj dali kopiju naloga za pretres.

Rekao je da je Kristina bila zbunjena zašto advokat te kuće i te osobe koju je pretresao FBI nije mogla da vidi ili dobije kopiju naloga za pretres.

Erik je rekao da bi bio „oduševljen“ kada bi saznao da li postoji validan nalog za pretres.
Sve je to koordinisani napad sa FBI – dodao je sin bivšeg predsednika, insistirajući da je raciju odobrio predsednik Bajden.

Da li mislite da će direktor FBI-a izvršiti raciju u kući bivšeg predsednika, posebno u kući kao što znate, nekako svetski poznatoj kao što je Mar Lago na javnom mestu kao što je Mar Lago, a da ne dobije odobrenje predsednika (Bajdena)? – upitao je Erik.

Ukrajina ponovo pozvala EU i zemlje G7 da prestanu da izdaju vize građanima Rusije

Pošto nije isključio sigurnosne kamere, Eric je rekao da su videli sve šta su agenti FBI-aja u raciji radili na imanju.
Donald Tramp se žalio u sredu na to što je FBI blokirao njegove advokate da budu prisutni na imanju tokom racije u njegovoj rezidenciji u Palm Biču na Floridi i sugerisao da su agenti možda „podmetnuli“ dokaze.

Posledice racije dolaze kada je Tramp u utorak uveče na svom alternativnom sajtu na društvenim mrežama potvrdio da će biti smenjen u sredu u ispitivanju dela građanske istrage njujorškog državnog tužioca o poslovanju sa nekretninama njegove porodice.

Njujorška istraga je samo jedna od mnogih sa kojima se bivši predsednik suočava, uključujući i onu koja je dovela do racije u ponedeljak, uključujući prijavljeno uklanjanje zvaničnih dokumenata iz Bele kuće kada je napustio funkciju prošle godine.

FBI i drugi iz savezne vlade nisu dozvolili nikome, uključujući i mojim advokatima, da bude u blizini oblasti koje su pretraživali i na drugi način pregledane tokom racije na Mar-a-Lago – objavio je Tramp na svojoj stranici Truth Social u sredu jutro.

„Svi su bili zamoljeni da napuste prostorije, hteli su da budu ostavljeni sami, bez svedoka da vide šta rade, uzimaju ili, nadamo se, ne „podmeću“, nastavio je sumnjajući da je racija sprovedena kako treba.

Tramp, 76, upitao je:

Zašto su SNAŽNO insistirali na tome da ih niko ne gleda, sve su isterali napolje? Obami i Klintonu nikada nisu ‘upali’ uprkos velikim sporovima!

Kristina Bob, Trampova advokatica, rekla je u utorak za Real America’s Voice da je racija bila ‘čudna fleksija’ i ponovila Trampove sumnje da je FBI možda nešto podmetnuo tokom pretresa.

Ne, nema sigurnosti da nešto nije podmetnuto – rekla je 37-godišnja advokatica.

Ovo je bio potpuno nepotreban fleks snage. Bilo je to čudno obavljeno – dodala je ona.

Iskreno, tužno je videti šta su uradili našoj zemlji.

U pretresu njegovog doma na Floridi prethodnog dana istražitelji su nekoliko sati pretresali njegovu kancelariju, a uključili su čak i pretres garderobe bivše prve dame Melanije Tramp.

Po zakonu, sva predsednička prepiska i dokumentacija moraju biti predati Nacionalnoj arhivi, a od februara je jasno da se Tramp nije povinovao. Neki dokumenti su početkom ove godine vraćeni u Državni arhiv, ali po svemu sudeći ne svi.

Agenti FBI-a su u ponedeljak devet sati bili na imanju na Floridi sa 128 soba, a 30 agenata lutalo je kroz čitave privatne odaje od 3.000 kvadratnih metara.

Istražitelji su pretražili glavnu spavaću sobu, poznatu kao Versajska soba, koju je Melanija Tramp renovirala pre dve godine.

Njihovo preturanje po Melanijinoj garderobi nisu objasnili.

Agenti su takođe pretražili zasebnu kancelariju i sef, kao i zaključanu podrumsku ostavu u kojoj je bilo ostavljeno 15 kartonskih kutija materijala iz Bele kuće, navodi list.

Ministarstvo pravde nije komentarisalo raciju, za koju su analitičari rekli da je trebalo da bude odobrena na najvišem nivou.

Izvori su za Post rekli da su Trampovi advokati, predvođeni Evanom Korkoranom, „potpuno sarađivali“ sa saveznim vlastima kako bi uredili vraćanje dokumenata, a proces je počeo u maju 2021. kada je primećeno da nedostaju neki zapisi.

U januaru 2022. neki od dokumenata su vraćeni, a u februaru ove godine vest je postala javna.

Početkom juna četiri visoka zvaničnika Ministarstva pravde otputovala su u Mar-a-Lago da razgovaraju sa advokatima bivšeg predsednika o dokumentima.

Šef odeljenja za kontraobaveštajne poslove i kontrolu izvoza DOJ-a Džej Brat je navodno bio među grupom koja je sedela sa Trampovim advokatima.

Trampov tim je vladinim zvaničnicima pokazao gde Tramp čuva dokumenta, u jednoj podrumskoj prostoriji. Istražitelji su navodno primetili da su neki tamošnji dosijei označeni kao poverljivi.

Nekoliko dana nakon posete istražitelja, oni su navodno poslali pismo Trampovom osoblju tražeći od njih da obezbede prostoriju u kojoj su posmatrali skladištenje dokumenata.

Nejasno je šta se dogodilo između juna i ove nedelje da bi FBI odlučio da na silu preuzme dokumente.
Ali bivši agent FBI-a rekao je da je racija u ponedeljak verovatno izazvana novim informacijama od „doušnika“ i lošem odnosu između agencije i bivšeg predsednika.

Penzionisani specijalni agent FBI-ja Majkl Tabman, koji je radio u agenciji 24 godine, rekao je da bi raciju ovog nivoa osetljivosti trebalo da odobri državni tužilac Merik Garland.

Mislim da im je neko dao informacije koje ukazuju na to da su ti dokumenti tamo – rekao je Tabman, dodajući dva hipotetička „insajderska“ otkrića:

Nije vam rečeno istinu o njihovom postojanju. Nećete ih dobiti osim ako ne dođete po njih.

Mislim da je bilo insajderskih informacija, nazovite to doušnikom ako želite – rekao je on.

Verujem da im je neko nešto rekao ili su naišli na neku drugu informaciju.

Tabman je tvrdio, iako je u jednom trenutku postojala saradnja između Trampa i FBI-ja, agencija je možda stekla osećaj da su bivši predsednik i njegov tim „govorili ono što žele da vam kažu sa ograničenim informacijama“.

Protokol FBI-a, prema Tabmanu, je da krene dalje sa oduzimanjem informacija kada osete da njihovo ‘dobrovoljno’ dobijanje više nije održivo.

Znate, sve bi moglo nestati – rekao je Tabman.

Imate dokaze koje treba da dobijete pre nego što nestane ili se pomeri i više ga ne možete videti.

Da bi dobio nalog za raciju, FBI bi morao da dokaže verovatan uzrok i sprovede pretres na vreme. Agenti ne mogu samo da ‘šuškaju’ po nečijem domu u ovakvom slučaju, rekao je Tabman.

On je takođe tvrdio da je FBI mogao da stekne osećaj da Tramp jednostavno više ne „u potpunosti sarađuje“ sa istragom, što ih je navelo da vide odobrenje racije.

Tabman je rekao da, iako se ne čini da su prekršeni protokoli u sprovođenju racije, to je ipak potez „bez presedana“ u smislu da FBI nikada ranije nije izvršio raciju u kući bivšeg predsednika.

Ne mogu da zamislim da se ovo desilo bivšem predsedniku – primetio je Tabman.

Bivši predsednik je bio u Trampovoj kuli u Njujorku kada je FBI izvršio raciju na njegovom imanju na Floridi. Erik Tramp je za Foks njuz rekao da je obavestio svog oca o raciji.

PUTIN je Vučiću poslao jasnu poruku: Zlatanović u podkast Mario ZNA doneo ekskluzivne informacije (VIDEO)

Nulta Tačka/Mediji