Region Sve vesti

EU ZAPRETILA MAĐARSKOJ I ORBANU! AKO NE UKINETE ZAKON O ZABRANI LGBT SADRŽAJA NAPUSTITE EVROPSKU UNIJU

EU ZAPRETILA MAĐARSKOJ I ORBANU! AKO NE UKINETE ZAKON O ZABRANI LGBT SADRŽAJA NAPUSTITE EVROPSKU UNIJU

Vođstvo EU sada fanatično napada Mađarsku i njenog premijera Viktora Orbana da moraju da se spuste na kolena pred zastavu LGBT populacije ili moraju da napuste evropsku uniju.

NULTA TAČKA NA TELEGRAMU! PRONAĐITE NAS TAMO GDE NEMA CENZURE! BUDITE DEO SLOBODNE BUDUĆNOSTI

Citirajući holandskog premijera Marka Ruttea, The Telegraph opisuje odbacivanje novog mađarskog zakon sa kojim mađarska vlada želi da spreči javnu promociju homoseksualnosti i transrodnosti pred decom i maloletnicima:

Mark Rutte, holandski premijere rekao je da Mađarska ili mora da napusti EU ili da ukine taj zakon, koji zabranjuje TV emisije i druge sadržaje koji se smatraju zagovaranjem LGBT lobija za osobe mlađe od 18 godina.

Međutim, neke od istočnoevropskih zemalja odbile su da se pridruže 17 od 27 zemalja bloka koji su u izjavi osudili mađare.

Drugi čelnici EU, poput predsednice evropske komisije Ursule von der Leyen, tvrde da zakon aktivno diskriminiše LGBT osobe.

Međutim oni koji brane mađarski zakon istakli su da odluka o prikazivanju ovih sadržaja ide na roditelje koji će odlučiti da li deca treba o tome da slušaju ili gledaju. Sam Orban na primer rekao je da se zakon i politika u osnovi odnose na odbranu prava dece i roditelja ne na diskriminaciju.

Orban je ove nedelje na samitu rekao: “Homosekusalnost je kažnjena, a ja sam se borio za njihovu slobodu i njihova prava” ali ovaj zakon se ne tiče toga.

Sa druge strane čelnici EU se zaklinju da će odgovoriti na Mađarski zakon:

Zapadni čelnici izjavili su da će Mađarsku baciti na kolena zbog zakona koji zabranjuje promociju homoseksualnosti u školama.

Ovo su reči holandskog premijera Ruttea koji je poslao pretnje Orbanu i mađarima:

“Moj cilj je da bacim Mađarsku na kolena po ovom pitanju” rekao je.

“Moraju da shvate da su ili deo EU i ove zajednice vrednosti, što znači da u Mađarskoj niko ne može da bude diskriminisan i gde svi mogu da se osećaju slobodno“.

NULTA TAČKA NA TELEGRAMU! PRONAĐITE NAS TAMO GDE NEMA CENZURE! BUDITE DEO SLOBODNE BUDUĆNOSTI