Sve vesti Svet

EVO KAKO BLIC ŠIRI LAŽNE VESTI: REKLI DA JE DEČAK IZ KRUŠEVCA PREMINUO OD KORONE A SADA STIGLI REZULTATI OBDUKCIJE

Stigli su rezultati obdukcije i dečak iz Kruševca je preminuo usled masivnog gnojnog zapaljenja mekih moždanica leve polutine velikog mozga, navodi se u odgovoru Tužilaštva.

Na slici ispod možete videti na koji način je Blic preneo ovu vest.

Smrt dečaka A.C. iz Кruševca (16), koji je u oktobru umro u kućnoj izolaciji, umro je nakon zapaljenja mozga u “uslovima postojanja kovid infekcije”, rečeno je za Telegraf.rs u Višem javnom tužilaštvo u Kruševcu.

Višem javnom tužilaštvu u Кruševcu dostavljen je obdukcioni nalaz Zavoda za sudsku medicinu u Nišu u kome je konstantovano da je smrt sada pokojnog A.C. iz Кruševca prirodna i da je nastupila neposredno usled masivnog gnojnog zapaljenja mekih moždanica leve polutine velikog mozga, te posledičnog poremećaja i prestanka disanja i srčanog rada, u uslovima postojanja virusne infekcije organizma izazvane Sars-COV-2 virusom. Obdukcijom na lešu nisu nađeni znaci mehaničkog povređivanja – odgovara za Telegraf javni tužilac dr Bratislav Petrović.

Podsetimo, dečak (16) je preminuo u kućnoj izolaciji, a kako je ispričala majka preminulog učenika, on je bio testiran i pozitivan na koronu.

U porodici je bio kovid pozitivan i dečakov otac.

U Zavodu za javno zdravlje u Kruševcu za Telegraf.rs su rekli da je dečak bio pozitivan na kovid. Rađen mu je PCR test, i 16, oktobra je dobio pozitivan rezultat.

Nulta Tačka/Telegraf