Sve vesti Svet

EVO KAKO JE BIN LADEN POŠTEDEO BAJDENA! OTKRIVENO PISMO VOĐE AL KAIDE KOJI U OVOM DOKUMENTU SPOMINJE DANAŠNJEG PREDSEDNIKA SAD-a

Pisao Elena Vuk

Tokom neosporno najsramnijeg dela Bajdenovog predsedništva (i još nije gotov, jer izvori na aerodromu u Kabulu kažu da se situacija nastavila pogoršavati i u subotu), pismo preuzeto iz ogromne baze dokumenata koje su preuzeli Amerikanci -Mornarički FOKE iz baze Osame bin Ladena, stiglo je u New York Post … i ono što piše moglo bi ponuditi uvid u talibansku PR strategiju jer ponovo preuzimaju kontrolu nad Avganistanom nakon 20 godina.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

U pismu se otkriva da je Osama bin Laden tako malo razmišljao o Bajdenovim sposobnostima kao vođe da je naredio Al Qaidi da posebno ne cilja Bajdena za ubistvo, tražeći umesto toga da se okrenu ka posmatranju predsednika Obame ili generala David Petraeus-a (tada još uvek kontrolira misija u Avganistanu). Pismo datira iz maja 2010.

U pismu od maja 2010., mozak Al Qaide, 11. septembra napisao je da nema zavere za atentat na Bidena jer ga je smatrao “potpuno nespremnim” da vodi Sjedinjene Države.

Umesto toga, Bin Laden je pozvao svoje sledbenike da paze na tadašnjeg predsednika Obamu.

Rekao im je da postoji visok prioritet za ciljanje aviona koji pripadaju Obami i tadašnjem direktoru CIA-e David Petraeus-u.

“Ne ciljajte na posete američkog potpredsednika Bajdena. Grupe će i dalje tražiti Obamu ili Petraeus-a”, napisao je Bin Laden.

Bin Laden je obrazložio da bi dolazak Bajdena na mesto predsednika bio neto korist za Al Qaidu.

“Razlog koncentracije na njih je taj što je Obama šef  i automatsko njegovo ubijanje nateraće Bajdena da preuzme predsedničku dužnost do kraja mandata, jer je to tamo uobičajna praksa.”

“Biden je potpuno nepripremljen za to mesto, što će odvesti SAD u krizu.”

“Što se tiče Petraeus-a, on je glavni u ovoj poslednjoj godini rata, a njegovo ubistvo promenilo bi tok rata.”

Izvod iz dokumenata:

Bin Ladenova razmišljanja o Bajdenovoj nesposobnosti (zapamtite, Bajdenova istorija javnih gafova počela je mnogo pre kampanje 2020.) nisu jedine kritike na račun Bajdena koje su se pojavile poslednjih dana. Na TikTok-u se nova generacija Amerikanaca putem ovog isečka upoznaje sa Bajdenovom dugom istorijom stvaranja gafova, od pokojnog, sjajnog Robin Williams-a, Bajden je u to vreme bio potpredsednik.

 

Kako NYPost ističe, ovde je dostupno više dokumenata preuzetih od Bin Ladena:

https://www.ctc.usma.edu/harmony-program/letter-from-ubl-to-atiyatullah-al-libi-4-original-language-2/

Očigledno je da talibani dele Bin Ladenovo mračno mišljenje o Bajdenu.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Nulta Tačka/ZeroHedge