Sve vesti Svet

EVO KAKO JE ĐOKOVIĆ POBEDIO KOVID TIRANIJU!

EVO KAKO JE ĐOKOVIĆ POBEDIO KOVID TIRANIJU!

Pošto je Novak Đoković potvrdio da će učestvovati na prvom grend slemu u sezoni, oglasili su se i organizatori Australijan opena, koji su potvrdili da je svetski broj jedan tražio i dobio medicinsko izuzeće.

Kako je navedeno, Novak je prošao rigoroznu proveru pre nego što je dobio „zeleno svetlo“. U skladu sa smernicama ATAGI (Australijaska tehnička grupa za imunizaciju) dva nezavisna panela razmatrala su Novakovo izuzeće.

„Novak Đoković će se takmičti na Australijan openu i na putu je za Australiju. Đoković je podneo zahtev za medicinsko izuzeće koje je odobreno posle rigoroznog procesa pregleda koji uključuje dva odvojena nezavisna panela medicinskih stručnjaka.

Oni su proučvali da li je zahtev u skladu sa preporukama australijske savetodavne grupe za imunizaciju“, navedeno je u izjavi Tenis Australije objavljenoj na društvenoj mreži Tviter.

Ubrzo je stiglo i zvanično saopštenje Australijan opena da će se Novak Đoković takmičiti, kao i da su pojedini igrači dobili medicinsko izuzeće i da će zaigrati u Melburnu.

„Usko sarađujemo sa vladom Viktorije kako bismo uspostavili fer i nezavisne protokole za medicinsko izuzeće i to će nam omogućiti da imamo Australijan open koji je bezbedan i u kojem će svi moći da uživaju.

Proces će voditi nezavisni stručnjaci i slučaj svakog igrača biće detaljno razmotren“, rekao je svojevremeno direktor AO Kreg Tajli.

Isto tako je jasno da nikada neće biti otkriveno na šta se pozvao Novak kako bi dobio medicinsko izuzeće, jer je to privatna i strogo poverljiva stvar.

Podsetimo, vlasti u državi Viktorija u Melburnu donele su odluku da samo vakcinisani teniseri mogu da se takmiče na Australijan openu, ali je kasnije prihvaćeno da se mesto može dobiti i pomoću medicinskog izuzeća na koje se pozvao prvi reket sveta Novak Đoković.

Australijan open počinje 17. i trajaće do 30. januara.

NOVA GODINA POČINJE IZ BUNKERA! OVO SE NE PROPUŠTA!

NultaTačka