Sve vesti Svet

Evo kako planiraju da vas nateraju da se odreknete automobila- Cene dizelaša skočiće i do 5000 evra

Evo kako planiraju da vas nateraju da se odreknete automobila- Cene dizelaša skočiće i do 5000 evra

Vozila sa benzinskim i dizel motorima biće skuplja zbog složenijeg sistema izduvnih gasova koji je neophodan da se zadovolje Euro 7 norme.

Na ovaj način autoindustrija prati korak sa globalističkim agendama koje za cilj imaju da isključe fosilna goriva iz opticaja i prebace sve na električni, lakše kontrolisani sistem u kojem vi na primer vozite automobile koji javljaju vašu lokaciju, mere vašu temperaturu i “štede” preko potrebnu energiju. Pitanje je: na koji način će se koristiti automobili na struju kada “neće biti struje”?

Kako prenose mediji, srednjoročno gledano, VW grupa više ne vidi automobile sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem kao isplativu alternativu električnim vozilima. Novi šef marke Volkswagen, Tomas Šafer, očekuje značajan porast cena vozila kao rezultat planiranog standarda emisija Euro 7, objavio je Welt am Sonntag.

Tako će benzinci i dizelaši biti skuplji za 3.000 do 5.000 evra zbog navodnog složenijeg sistema izduvnih gasova, rekao je Šafer i dodao:

“Na manjim automobilima ti se dodatni troškovi teško mogu neutralisati”.

Ako pokušamo da prevedemo reči šefa Volkswagena u cene, osnovni VW Polo bi 2025. godine (kada se planira uvođenje Euro 7 norme) koštao 22 ili 23 hiljade evra, pa jednostavno nije održiv i nema smisla.

Kada OVO čujete, znaćete ŠTA NAS ZAISTA ČEKA- Spremite se dobro jer biće VESELO

Ipak, zamena na struju stiže. Šafer je naglasio da do 2025. godine VW grupa želi da na tržište lansira četiri električna modela malih automobila. Osim ID.2, biće tu još jedan model sa značkom Volkswagena, te po jedan iz Škode i Cupre.

S time da VW želi da ponudi ID.2 za manje od 25.000 evra.

NultaTačka/Mediji