Sve vesti Svet

Evo kako su mediji predvođeni Nemcima lagali o neredima u Švedskoj! Haos su napravili migranti a oni okrivili Šveđane

Evo kako su mediji predvođeni Nemcima lagali o neredima u Švedskoj! Haos su napravili migranti a oni okrivili Šveđane

Nemački ali i ostali zapadni kao i pojedini mediji iz Srbije pisali su o nasilnim neredima u Švedskoj kao na nerede koji su započeli “desničari” dok je istina poptuno drugačija i svodi se na migrante iz Arapskog sveta koji su napravili haos.

Više švedskih gradova pogođeno je nasilnim neredima tokom protekle sedmice, a nemiri su se nastavili i za uskršnji vikend, a kao rezultat toga 26 policajaca povređeno.

Gomila mladih muslimanskih migranata palila je policijska vozila i gađala policajce kamenjem, a neki su uzvikivali “Allahu Akbar” tokom divljanja.

Kako je izvestio Associated Press, švedske vlasti su rekle da su nemiri posebno usmereni na policiju i da su delo “kriminalnih bandi”, što je uobičajen eufemizam za mlade muslimanske migrante.

„Mnogo toga sugeriše da je policija bila meta“, rekao je komandant švedske nacionalne policije Jonas Hysing, ističući da su „glavna meta pobunjenika bili švedska policija i društvo“, a ne Rasmus Paludan, desničarski političar koji je pretio da će spalite Kuran.

Muslimanska migrantska omladina rutinski organizuje nerede u švedskim gradovima kao odgovor na vlasti koje hapse nasilne kriminalce. Neredi velikih razmera dogodili su se i 2020. godine.

Međutim, prema pisanju nemačkih i ostali zapadnih medija, nerede su zapravo organizovali sumnjivi desničarski ekstremisti.

Emiter ZDF je izvestio da je u Malmeu bilo “nereda na desničarskim demonstracijama”.

“Nakon odobrenja desničarskih skupova, tokom noći ponovo je došlo do nereda u Švedskoj”, navodi se u članku, bez pominjanja da su policiju zapravo napale bande migranata.

“Za neupućenog čitaoca, nemiri su zapravo uključivali desničarske ekstremiste koji su napali policiju,” prenosi ReMix News .

“Čini se da je članak pokušaj ZDF-a da umanji ulogu migranata u još jednom javnom nemiru u već vrlo problematičnim imigrantskim četvrtima u švedskim gradovima.”

Tagesschau je takođe umanjio odgovornost muslimanskih migranata za nemire, izveštavajući: “U Švedskoj je bilo nasilnih protesta u nekoliko gradova u subotu uveče i u nedelju naveče nakon što je desničarskoj ekstremističkoj stranci dozvoljeno održavanje skupova.”

“Druge medijske kuće na nemačkom jeziku imale su još nečuveniji sadržaj o neredima, a austrijski online portal OE24 je stavio naslov koji je glasio : “Neredi u Malmeu: desničarski ekstremisti zapalili autobus.” Ovo je čista laž. Nijedan desničarski ekstremista nije bio umešan ni u jedan od nereda ili paljenja tokom vikenda”, piše John Cody.

NultaTačka