Sve vesti Svet

Evo šta izlazi kada se skenira QR kod pokojnog Milutina Mrkonjića

Evo šta izlazi kada se skenira QR kod pokojnog Milutina Mrkonjića

Gde nas vode tehnokrate i stalno propagiranje digitalizacije u svakom domenu, pa čak i tamo gde nije potrebno, a možda i gde narušava tradicionalne običaje, možemo videti ovih dana.

Da li smo sigurni da neće neko uzeti naše podatke i postaviti ih na nadgrobnu ploču. Naš ceo život, ili barem predstavu o našem životu kako je neko drugi vidi. Nismo sigurni. Ne više.

Prošlo je tačno šest meseci otkako nas je napustio Milutin Mrkonjić, političar. Pomen je počeo u 11 sati, a na nadgrobnu ploču postavljen je QR kod, koji kada se očita, pokazuje podatke o pokojnom političaru.

Iako pomalo nesvakidašnji, ovo je savremen način da uspomenu, lik, delo i činjenice o preminuloj osobi sačuvate zauvek, a to je od sada dostupno i na grobu pokojnog Milutina Mrkonjića, navodi se u saopštenju Socijalističke partije Srbije od pre nekoliko dana.

Fotografije skeniranog koda možete pogledati u nastavku.

Nekadašnji ministar za infrastrukturu i saobraćaj, počasni predsednik SPS i poslanik te stranke u Skupštini Srbije Milutin Mrkonjić preminuo je Beogradu 27. novembra u 80. godini.

MARIO ZNA i dr BORISLAV ANTONIJEVIĆ- Nova HISTERIJA- Za 24h SZO i Klaus Švab otvaraju VRATA PAKLA

Nulta Tačka/Agencije