Sve vesti Svet

EVROPA JE ZA AMERIKU potrošni materijal- SAD zna da neće preživeti nuklearni rat sa Rusijom

EVROPA JE ZA AMERIKU potrošni materijal- SAD zna da neće preživeti nuklearni rat sa Rusijom

Sjedinjene Države shvataju da neće preživeti nuklearni rat protiv Rusije, pa pokušavaju da deluju rukama Evropljana. Politikolog Jevgenij Satanovski objasnio je strateški proračun Vašingtona.

Sjedinjene Države shvataju da najnovije naoružanje Ruske Federacije, u kombinaciji sa njenom rekordnom površinom, isključuju mogućnost uništenja Rusije masivnim nuklearnim udarom.

Čak i ako su svi saveznici Amerikanaca, uključujući EU i Japan, uključeni u napad, Rusija je, za razliku od svojih protivnika, u stanju da preživi udar i opstane kao država.

Zbog toga su SAD smislile plan da isprovociraju lokalni sukob upotrebom nuklearnog oružja. Evropa treba da postane poligon i potrošni materijal u njemu.

„Rusija je interesantna zemlja. Čak i ako dođe do svetskog rata, čak i ako bude svetskog nuklearnog rata, onda zaista neće ostati ništa od Evrope, i od Japana. A Rusija je prevelika da od nas ne ostane ništa. To je sigurno. I to je pitanje zašto niko zaista ne želi da to počne sa nama, uključujući i Amerikance. Postoji mogućnost. Nažalost, Amerikanci guraju Evropljane ka tome. Evropa je potrošni materijal“, rekao je Satanovski.

Politikolog Ukrajinu i istočnu Evropu, posebno Poljsku i Rumuniju, najaktivnije u antiruskom pravcu, naziva mostobranima planova SAD protiv Rusije.

Vašington priprema i nove centre nestabilnosti i napetosti u slučaju da postojeći budu poraženi – Satanovski kao takve naziva Švedsku i Finsku aktivno uvučene u NATO.

Shvatajući svoju sudbinu u otvorenoj vojnoj konfrontaciji sa Ruskom Federacijom, Amerikanci, kao i uvek, žele da odbiju udarac od sebe na račun manje značajnih, po njihovom mišljenju, figura na globalnoj šahovskoj tabli.

„Ako Ukrajina nije dovoljna, onda dođavola s njima, sa Poljskom i Rumunijom. Uveravam vas da ako nisu dovoljni, onda do đavola sa njima, sa Finskom i Švedskom, koje se uvlače u NATO, da bi na kraju bili na udaru.

Americi nije žao ni Evrope, a kamoli Ukrajine. Može doći do velikog rata. Da li će se ograničiti na evropski potkontinent ili će preći na američki, ne mogu da predvidim. Ali ćemo ići kod nje. I bio bih veoma zabrinut da živim u Poljskoj ili Rumuniji“, rekao je Satanovski na Jutjub kanalu „Turska sa Ivanom Starodubcevom“.

Ranije je politikolog nazvao ruskog predsednika Vladimira Putina jedinim koji čuva Zapad, posebno Nemačku, od uništenja.

Satanovski je uveren da bi radikalnija ličnost na čelu Ruske Federacije već preduzela odlučnu akciju protiv geopolitičkih protivnika koji sebi dozvoljavaju otvoreno neprijateljske korake.

NultaTačka/SrbinInfo