Sve vesti Svet

Evropska Komisija popila tužbu od evroparlamentaraca zbog TAJNIH UGOVORA SA FARMAKOMAFIJOM

Evropska Komisija popila tužbu od evroparlamentaraca zbog TAJNIH UGOVORA SA FARMAKOMAFIJOM

Pet zastupnika Zelenih tuži Evropsku komisiju zbog njenih ultra-tajnih ugovora o vakcinama, tvrdeći da su teško redigovane verzije koje je objavila EK ” onemogućile razumevanje sadržaja sporazuma “, u saopštenju objavljenom u petak.

“ Tajnovitost je plodno tlo za nepoverenje i skepticizam, i tome nema mesta u javnim ugovorima sa farmaceutskim kompanijama ”, izjavila je Margrete Auken, danska evroparlamentarka uključena u tužbu, dodajući da “odbijanje Evropske komisije da pruži transparentnost o ugovoru utiče na poverenje javnosti u sposobnost EU da postigne najbolji mogući ishod za svoje građane .”

Zastupnici traže detalje ugovora koje je EK potpisala s proizvođačima vakcina BioNTech, Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson i Novavax, uključujući cenu po dozi, avansne uplate, uslove za donaciju vakcine, odgovornost i pitanja obeštećenja.

” Kupovine koje se vrše javnim novcem trebale bi imati javne informacije, definitivno kada su u pitanju zdravstvena pitanja “, rekla je holandska zastupnica u Evropskom parlamentu i strana u tužbi Kim van Sparrentak u izjavi grupe, napominjući da “poverljivost pod velom poslovne tajne samo podstiče neizvesnost i strah .”

Pored Aukena i van Sparrentaka, zastupnici Evropskog parlamenta koji su potpisali tužbu su Tilly Metz (Luksemburg), Jutta Paulus (Nemačka) i Michele Rivasi (Francuska), predsednica parlamentarnog odbora za Covid-19.

NAPAD ILI NEŠTO TREĆE! Gore dva velika skladišta nafte u Rusiji

Tužba, podnesena Evropskom sudu pravde u Luksemburgu, usledila je nakon što je predsednica EK Ursula von der Leyen otkrila da će svaka država članica EU morati da usvoji digitalne kovid certifikate EU, digitalni zdravstveni pasoš koji se izdaje onima koji imaju dokaz o vakcinaciji, ili negativan PCR test kao i dokaz oporavka od Covid-a 19. Dok je rok važenja takvih sertifikata trebalo da istekne krajem juna, EK ne samo da ga obnavlja još godinu dana, već ga čini obaveznim za svih 27 zemalja EU od 1. jula. Samo 15 ih trenutno koristi, kaže von der Leyen.

Taj potez dolazi uprkos tome što su mnoge države EU ukinule svoja ograničenja zbog Covid-a 19, udaljavajući se od nekih strožih mera uvedenih u prvih 18 meseci korona histerije. Nemačka, koja je prvobitno tražila da svi građani stariji od 60 godina dobiju vakcinu protiv Covid-19, bila je prisiljena da odbaci te planove nakon što su oni srušeni u Bundestagu, iako je ministar zdravlja zemlje upozorio da bi vlada mogla ponovo uvodi obavezno nošenje measki, jer očekuje da će se infekcije povećati na jesen.

U odgovoru na tužbu, EK je insistirala da ne može da otkrije ugovore koje je potpisala sa proizvođačima vakcina još 2020. godine, tvrdeći da je ” komisija u poslu poštovanja ugovora “. U to vreme, zakonodavcima EU koji su želeli da vide ugovore bilo je zabranjeno da beleže i primorani su da potpišu sporazume o neotkrivanju podataka.

Činilo se da je veći deo sveta krenuo ka obaveznoj vakcinaciji protiv Covid-a 19 pre šest meseci. Međutim, spoznaja da, uprkos početnim obećanjima njihovih proizvođača, vakcine nisu bile čarobni metak – ne samo nesposobne da zaustave širenje, već nesposobne da spreče dalju infekciju – srušilo je globalistički san. Zabrinutost za zdravlje i pritužbe na diskriminaciju nevakcinisanih takođe su doprinele negativnim reakcijama. Međutim, proizvođači, kao i većina zvaničnika, i dalje insistiraju da su vakcine „ sigurne i efikasne. ”

NultaTačka/RT