Sve vesti Svet

Fajzerova arhiva pokazuje da je doktor koji je povezan sa Gejts fondacijom izbrisao neželjene efekte vakcine tokom kliničkog ispitivanja

Fajzerova arhiva pokazuje da je doktor koji je povezan sa Gejts fondacijom izbrisao neželjene efekte vakcine tokom kliničkog ispitivanja

80.000 stranica Pfizer-BioNTech dokumenata o vakcini protiv COVID-19 koju je objavila američka Uprava za hranu i lekove (FDA) baca svetlo na Pfizer-ova opsežna ispitivanja vakcine u Argentini, uključujući neobično veliku veličinu ispitivanja i priču o učesniku u ispitivanju čija je reakcija na vakcinu „nestala“.

Slučaj Augusta Rouka u Argentini sugeriše da je u najmanje jednom slučaju učesnik u ispitivanju za čije simptome je utvrđeno da su povezani sa vakcinom protiv COVID-19 kasnije je navedeno u zvaničnim evidencijama kao da je doživeo neželjene efekte koji nisu bili povezani sa vakcinom protiv COVID-19.

Čini se da su ispitivanja vakcine u Argentini takođe zanemarila neželjene događaje koje su pretrpeli drugi učesnici ispitivanja i potencijalnu vezu između neželjenih događaja i vakcine.

FDA je 2. maja objavila najnoviji skup dokumenata koji se odnose na odobrenje za hitnu upotrebu Pfizer-ove vakcine, kao deo rasporeda obelodanjivanja po nalogu suda koji proizilazi iz ubrzanog zahteva Zakona o slobodi informacija podnetog u avgustu 2021.

Kao što je ranije izvestio The Defender, dokumenti su uključivali obrasce za izveštaje o slučajevima iz ispitivanja vakcine Pfizer COVID u SAD i „treći privremeni izveštaj“ sa BioNTech-ovih ispitivanja sprovedenih u Nemačkoj, u kojima su navedeni neželjeni događaji koje su pretrpeli učesnici u SAD i Nemačkoj tokom ispitivanja.

Denacifikacija stiže u SRBIJU- Soroš i Gejts umešani u Ukrajinu

Mnogi od ovih neželjenih događaja su označeni kao „nepovezani“ sa vakcinama — čak i u slučajevima kada su pacijenti bili zdravi ili na drugi način nisu imali prethodnu medicinsku istoriju u vezi sa povredama koje su zadobili.

Priča o „nestalom pacijentu“ izlazi u javnost

Nekoliko blogera i onlajn istraživača doveli su u pitanje različite aspekte ispitivanja vakcine u Argentini, ističući da je broj učesnika u argentinskim ispitivanjima veći od ostalih, tipično manjih ispitivanja na drugim lokacijama u različitim zemljama.

Takođe su istakli da je veliki broj učesnika izgleda regrutovan na ispitivanje u izuzetno kratkom vremenu i doveli su u pitanje veze između jedne od ključnih ličnosti argentinskog ispitivanja sa proizvođačima vakcina, Big Pharma-e i Fondacije Bill & Melinda Gates .

Veliki broj učesnika u ispitivanju u Argentini može biti povezan sa činjenicom da je ispitivanje, izgleda, održano istovremeno u 26 bolnica.

Veliki broj učesnika otkriva još jedan dokument koji je objavljen ovog meseca, gde na strani 2.245 počinje lista randomizovanih učesnika na mestu ispitivanja 1231, dok na strani 4.329 počinje lista učesnika na mestu ispitivanja 4444.

Lokacija 1231 se odnosi na lokaciju glavnog ispitivanja, a 4444 (stranica 24) najverovatnije se odnosi na različite bolnice koje učestvuju u ispitivanju van glavne lokacije.

Komentarišući otkriće, bloger David Heali je napisao:

„Upisano je oko 5.800 volontera, od kojih je polovina dobila aktivnu vakcinu. Ovo je skoro 4 puta više od sledećeg najvećeg centra u ovom ispitivanju”.

„467 lekara je skoro trenutno prijavljeno i obučeno da budu pomoćni istraživači u studiji”.

Sve u svemu, 4.501 pacijent je učestvovao u ispitivanjima u Argentini, što predstavlja 10% svih učesnika Pfizer ispitivanja širom sveta.

Čini se da potpune informacije o neželjenim događajima tokom ovog opsežnog ispitivanja u Argentini nisu objavljene.

Međutim, Roukovo iskustvo je od tada postalo javno.

Rouk, koji se često naziva „nestalim“ pacijentom, dobrovoljno se prijavio za ispitivanje (volonterski broj 12312982) i primio svoju prvu dozu vakcine Pfizer 21. avgusta 2020.

Prema Heliju, Rouk je „osetio bol i otok u ruci odmah nakon injekcije. Kasnije tog dana imao je mučninu, poteškoće sa gutanjem i osetio je mamurluk”.

Nakon niza simptoma, Rouk je — tokom posete kliničkom ispitivanju 23. avgusta 2020 — klasifikovan kao „neželjeni efekat toksičnosti 1. stepena“.

On je ipak primio drugu dozu 9. septembra 2020.

Prema Heliju:

„Na putu kući taksijem, počeo je da se oseća loše. U 19:30 imao je kratak dah, imao je goreće bolove u grudima i bio je izuzetno umoran. Legao je na krevet i zaspao. Probudio se u 21:00 sa mučninom i temperaturom (38-39 C) i zbog umora nije mogao da ustane iz kreveta.

„Tokom naredna dva dana prijavio je visoku temperaturu (41 C) i osećanje delirijuma”.

„11. septembra je mogao da ustane iz kreveta i ode u kupatilo kada je primetio da mu je urin taman (kao koka-kola). Osećao se kao da mu se srce raširilo, iznenadni nedostatak daha i pao je onesvešćen na pod i bio je u nesvesnom stanju otprilike 3 sata”.

„Kada se oporavio, osećao se umorno, bilo mu je neprijatno, imao je visok puls pri manjim pokretima, imao je vrtoglavicu pri promeni držanja tela. Imao je bol u grudima koji je se prenosio u levu ruku i leđa”.

12. septembra 2020. Rouk je primljen u bolnicu Aleman, gde je ostao dva dana. U početku se verovalo da ima COVID-19, ali je test bio negativan na virus. Takođe je utvrđeno da njegovi simptomi ne odgovaraju virusnoj pneumoniji.

Nakon serije rendgenskih snimaka, CT skeniranja i testova urina, Ru je otpušten 14. septembra 2020., nakon što mu je dijagnostikovana neželjena reakcija — konkretno, nedvosmislen perikarditis— kao reakcija na vakcinu protiv koronavirusa (velika verovatnoća), prema njegovoj otpusnoj listi.

Doktor koji je promenio Roukov dosije imao je veze sa Gejtsom, NIH -om, Big Pharma-om

Međutim, 17. septembra, dr Fernando Polack, Pfizer-ov vodeći istražitelj za argentinska ispitivanja prema Pfizer-ovom dokumentu objavljenom u decembru 2021, je u Roukovom zapisniku naveo da njegova „hospitalizacija nije povezana sa vakcinom“.

Čak i nakon Roukvog otpuštanja, njegove zdravstvene poteškoće su se nastavile. Kako izveštava Hejli:

„13. novembra [2020] imao je negativne IgG i IgM SARS COV-2 (QML tehnika), što je neuobičajeno nakon vakcinacije”.

„Skeniranje jetre 24. februara 2021. pokazalo je manji stepen abnormalnosti. U martu 2021. i februaru 2022. njegovi enzimi jetre ostali su abnormalni”.

Na kraju, Rouk je izgubio 14 kilograma (30,8 funti) u periodu od tri do četiri meseca, a nastavio je da pati od groznice i napada kratkog daha nekoliko meseci nakon toga.

Polack, koji je prijavio da Roukova hospitalizacija nije povezana sa vakcinacijom, poznat je po svojim bliskim vezama sa različitim proizvođačima vakcina, farmaceutskim kompanijama i Fondacijom Bill & Melinda Gates.

Na primer, on je naveden kao vodeći autor u članku New England Journal of Medicine (NEJM) od 31. decembra 2020. o navodnoj efikasnosti vakcine Pfizer COVID-19.

Prema Hejliju, Polack je takođe izgleda osnivač iTRIALS-a, kompanije za upravljanje probnim lokacijama, i druge organizacije koja se nalazi u istom fizičkom sedištu, Fundacion INFANT.

Hejli je napisao:

„Kada je COVID pogodio Argentinu, Polack i njegov Fundacion su se uključili u ispitivanje imunološke plazme, uzete od pacijenata koji su se oporavili od COVID-a, date pacijentima koji su nedavno dobili bolest”.

„U maju 2020. spekulisao je da će ovo učiniti COVID da bude obična prehlada, a Gejts fondacija će ponuditi finansijsku podršku. Koristio je konferencije za štampu visokog profila da širi svoju uzbudljivu poruku”.

Zaključak studije objavljen u NEJM nakon plazma studije glasi:

„Finansiraju Fondacija Bill i Melinda Gates i Fundacion INFANT Pandemic Fund; Direccion de Sangre i Medicina Transfusional del Ministerio de Salud broj, PAEPCC19, Plataforma de Registro Informatizado de Investigaciones en Salud broj, 1421, i ClinicalTrials.gov broj, NCT04479163.”

Prema Hejliju, „kasniji sistematski pregled i meta-analiza nisu uspeli da potvrde ove nalaze, primećujući ’veoma ozbiljnu zabrinutost zbog nepreciznosti’.“

Hejli je istakao da Polak, u svojoj izjavi o otkrivanju podataka NEJM-u, nije ukazao na bilo kakav sukob interesa ili finansijski interes u ispitivanjima vakcine protiv COVID-19 u Argentini, ali:

„Polack je prijavio grantove od Novavax-a i lične naknade od Janssena, Bavarian Nordic A/S, Pfizer, Sanofi, Regeneron, Merck, Medimmune, Vir Bio[technology], Ark Bio, Daiichi Sankyo van poslatog rada”.

„Najmanje osam od ovih kompanija bavi se istraživanjem RSV vakcine kod beba i trudnica. Fernando je spomenuo kombinovanu vakcinu gripa, RSV i COVID-a.

A u vezi sa Polackovom vezom sa Fondacijom Bill & Melinda Gates, Hejli je izvestio:

„Polack takođe ne pominje svoju veliku finansijsku uključenost u Fondaciju Bill & Melinda Gates. Ova organizacija podržava ispitivanja vakcina u industriji uključujući Covid i RSV. Fernando je u velikoj meri uključen preko svog Gates-sponzorisanog Fundacion INFANT-a u Buenos Ajresu u ispitivanjima i istraživanju RSV-a”.

„Gejts je uložio 82.553.834 dolara u Novavax-ovu RSV vakcinu ResVax koja se pokazala neefikasnom u kliničkim ispitivanjima na trudnicama”.

Polakova biografija sa medicinske konferencije 2017. kaže da „njegov rad finansiraju Bill & Melinda Gates Foundation, Nacionalni instituti za zdravlje [NIH], Thrasher Research Fund, Optimus Foundation i druge međunarodne organizacije“.

Iste godine, Polack je svedočio na sastanku Savetodavnog odbora FDA za vakcine i srodne biološke proizvode (VRBPAC), gde je „priznao da ima finansijske interese ili profesionalne odnose sa nekim od određenih firmi identifikovanih za ovaj sastanak, naime Janssen [proizvođač Johnson & Johnson COVID vakcina], Novavax i Bavarian Nordic”.

Prema dr Džozefu Merkoli, Polak je „takođe konsultant Savetodavnog odbora za vakcine i srodne biološke proizvode (VRBPAC) američke administracije za hranu i lekove“ i „trenutni docent na Univerzitetu Vanderbilt u Tenesiju“.

Nulta Tačka/TheDefender