Sve vesti Svet

FAŠIZAM VEČERAS STUPA NA SNAGU U GRČKOJ! ZABRANA RESTORANA I KAFIĆA ZA NEVAKCINISANE!

Diskriminatorna ograničenja koja omogućavaju usluživanje samo onima koji su vakcinisani protiv koronavirusa u restoranima, barovima i kafićima stupila su na snagu večeras u Grčkoj.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Gosti u restoranima i kafićima od večeras moraju da dokažu da su vakcinisani. To je najnoviji vid diskriminacije koju je uvela vlast u Grčkoj radi ,,spasavanja” letnje sezone i ove odluke uključuju strane turiste. Odluka se ne odnosi na bašte restorana i kafića.

Grčki provakseri podržavaju ova diskriminatorna ograničenja te navode da je to cena koju moraju da plate oni koji se nisu vakcinisali.

FARMAKO INDUSTRIJA SADA POČINJE DA SE ZALAŽE ZA MESEČNU VAKCINACIJU! ŠTA JE SA OBEĆANJEM: ,,VAKCINA ĆE VAM VRATITI SLOBODU”?

,,Slažem se da bi vakcinisani ljudi trebali da imaju neke privilegije” rekao je jedan od provaksera Yiannis Kamalakis, ,,Ko ne želi da se vakciniše moraće da živi sa određenim ograničenjima”

Više od 20. 000 demonstranata koji se protive sramnim merama Grčke vlade okupilu se u sredu ispred parlamenta u Atini kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo povodom ovih odluka.

Do sada je oko 41% Grka starijih od 15 godina potpuno vakcinisano. Ranije ove nedelje, vlada je naredila obaveznu vakcinaciju za zdravstvene radnike i osoblje u staračkim domovima.

Ostaje nam da vidimo kako će Grci reagovati na stupanje na snagu ovih odluka ali i grčki ugostitelji s obzirom da više od polovine populacije nije vakcinisano te s tim neće boraviti u restoranima i kafićima.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”