Sve vesti Svet

FAUČI LAGAO KONGRES DA NE FINANSIRA ISTRAŽIVANJE LABORATORIJE U VUHANU! MEJNSTRIM MEDIJI SAKRIVAJU DOKUMENTE KOJI SVE DOKAZUJU

Navodi pokazuju da je dr Entoni Fauči lagao Kongres da li je američka vlada finansirala istraživanje povećanja funkcije u Vuhanu što je dovelo do pandemije koronavirusa, ali većina medija tek treba da objavi nedavno objavljene dokumente za koje se čini da su u suprotnosti sa svedočenjem najvišeg Bajdenovog zvaničnika.

Fauči je tokom svog svedočenja na Capitol Hill-u odlučno porekao da je Nacionalni institut za zdravlje finansirao bilo kakvo istraživanje povećanja funkcije u Vuhanu, ali je The Intercept u ponedeljak objavio priču u kojoj je obelodanjeno nekoliko stotina stranica dokumenata koji otkrivaju da je američka vlada ubacila 3,1 milion dolara u Američku zdravstvenu organizaciju EcoHealth Alliance da bi podržala istraživanje koronavirusa slepih miševa na Institutu za virusologiju u Vuhanu (WIV) i da je skoro 600.000 dolara tog saveznog novca WIV delimično iskoristio za pronalaženje i izmenu koronavirusa slepih miševa koji bi mogli preći na ljude i zaraziti ih.

Međutim, prema Grabien transkriptima, šokantna otkrića u utorak i sredu nisu imala nikakav izveštaj na CNN-u, MSNBC-u, ABC-u, CBS-u i NBC-u.

Fauči se u utorak čak pojavio na intervjuima sa voditeljem CNN-a Jim Sciuttom i voditeljom MSNBC-a Joy Reid, oboje su izbegli tu temu.

Čini se da su New York Times, The Washington Post, USA Today, Politico, Axios i The Associated Press takođe preskočili veliki razvoj događaja.

Senator Rand Paul, R-Ky., koji je dugo bio glasni kritičar Faučija, reagovao je na izveštaj, tvitujući da je direktor NIAID-a “ponovo lagao”. Drugi zakonodavci poput senatora Josh Hawley-ja, R-Mo., i zastupnika Mike Gallagher-a, R-Wisc, pozivaju Faučija da podnese ostavku.

Većina medija na sličan način ignorisala je transkripte telefonskih poziva iz jula koji pokazuju da predsednik Bajden poziva tadašnjeg avganistanskog predsednika Ašrafa Ganija da podstakne “percepciju” stabilnosti u Avganistanu “bilo da je to istina ili ne” uoči haotičnog povlačenja američke vojske i preuzimanja zemlje od strane talibana.

Nulta Tačka/FoxNews