Sve vesti Svet

Fauči priznaje da su mere zaključavanja imale negativne posledice?!

Fauči priznaje da su mere zaključavanja imale negativne posledice?!

Niko nikada neće znati da li su zaključavanja zbog Covid-a koja su uništila ekonomiju i uništila živote običnih građana bila vredna toga, priznao je glavni medicinski savetnik Bajdena, dr Entoni Fauči za Bi-Bi-Si.

Na pitanje Sofi Ravort iz Bi-Bi-Sija u emisiji One Sunday Morning da li su karantini „bili vredni toga ili suviše strogi“, Fauči je odgovorio da bi bilo nemoguće izmeriti njihovu efikasnost, ali je priznao da su restrikcije imale negativne psihološke efekte na stanovništvo.

„Znate, mislim da nikada nećemo utvrditi koji je pravi balans. Mislim da su ograničenja, ako želite da upotrebite tu reč, od koje obično zazirem, zaključavanje je sigurno sprečilo mnogo infekcija, mnogo hospitalizacija i sprečilo mnogo smrtnih slučajeva“, tvrdi on, dodajući: „Nema sumnje u to”.

„Očigledno kada imate takvu vrstu ograničenja sprovedenu nad populacijom, postoje neželjene negativne posledice, posebno kod dece kojoj nije dozvoljeno da idu u školu, u aspektima psihološkog i mentalnog zdravlja za decu, u ekonomskom stresu koji to stvara u društvu uopšte, na pojedine porodice, očigledno su to negativne posledice koje su nenamerne”.

Na drugom mestu u intervjuu, direktor NIAID-a je takođe savetovao ljude da budu spremni da pređu u režim zaključavanja u slučaju nove epidemije Covid-19.

“Ne želim da koristim reč ‘zaključavanje’. To ima negtivnu konotaciju”, rekao je on. “Ali, verujem da moramo da pazimo na obrazac onoga što vidimo sa infekcijama”.

“Kada smo to rekli, moramo biti spremni na mogućnost da imamo još jednu varijantu koja će se pojaviti”, rekao je Fauči. „A onda, ako se stvari promene i dobijemo varijantu koja nam daje porast broja slučajeva i hospitalizacija, trebalo bi da budemo dovoljno spremni i fleksibilni da se okrenemo ka vraćanju – barem privremeno – na strožiju vrstu ograničenja, kao što je obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru”.

Faučijeve izjave dolaze u trenutku kada je FDA odobrila četvrti i peti buster u utorak.

Nulta Tačka/InfoWars