Sve vesti Svet

FAUČI ŽELI DA STVORI NOVE VAKCINE, PAZITE- ZA NOVU PANDEMIJU KOJA DOLAZI

Dr. Fauči se odnedavno nalazi u više naslova zbog onoga što ljudi mogu smatrati vrlo kontroverznim temama.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti (NIAID) rekao je da želi da napravi “prototip” vakcine za sledeću pandemiju.

Njegov plan, prema The New York Times-u, koštaće „nekoliko milijardi dolara„ godišnje, biće potrebno pet godina za prvi rezultat i angažovanje velikog kadra naučnika “.

“Ove vakcine”, rekao je, “mogu pomoći u zaštiti od 20 različitih porodica virusa”.

Plan dr. Entonija Faučija potiče iz ideje o sledećoj pandemiji. To može biti virus Nipah, koji ima 40% -75% stope smrtnosti i koji je kategorizovan kao prioritet Svetske Zdravstvene Organizacije (WHO), ili varijanta ebole iz Sudana.

BIL GEJTS I GRAFEN! JOŠ 2013. GEJTS ZAPOČEO SA FINANSIRANJEM ,,INOVATIVNOG” KONDOMA KOJI SADRŽI GRAFEN

Fauči želi da bude spreman za takve scenarije stvaranjem prototipa vakcine.

Prema izveštaju The Nev York Times-a, to može da funkcioniše korišćenjem istih istraživačkih alata koji su bili uspešni za istraživače COVID-19 da saznaju o molekularnoj strukturi drugih virusa. Na taj način, naučnici mogu otkriti kako da pomognu telu da stvori antitela koja mogu da napadnu viruse.

Fauči veruje da stvaranje ovih vakcina može započeti već sledeće godine.

„Ako dobijemo finansije, verujem da hoćemo, ono će verovatno početi 2022. godine“, rekao je on.

Direktor Nacionalnog instituta za zdravlje dr.Francis Kolins( Francis Collins) opisao je projekat koji dr. Fauči predlaže kao „ubedljiv“.

Doktor Fauci na udaru zbog finansiranja istraživanja laboratorije u Vuhanu

Iako se čini da Fauči gleda u budućnost sa svojom idejom, da stvori prototipove vakcina za sledeću pandemiju, trenutno se nalazi na udaru zbog vakcine protiv COVID-19.

Direktor NIAID-a našao se na udaru nakon što je priznao da su Sjedinjene Države dale stotine hiljada dolara laboratoriji u Vuhanu, za koju se sumnja da je izazvala pandemiju COVID-19.

Dr. Entoni Fauci porekao je da su američka finansiranja bila namenjena studijama “dobijanja funkcije”. Takve studije uključuju promenu „bolesti radi povećanja patogeneze, prenosivosti ili dometa domaćina“, navodi se u izveštaju kompanije Deadline. Iako ove studije mogu pomoći u razvoju vakcina, one takođe mogu „stvoriti smrtonosnije sojeve“.

Fauči se pojavio na CNN-u kako bi izneo svoju stranu u nedelju.

„To je bio … predlog koji je recenziran i dobio je vrlo visoku ocenu o važnosti zašto bi to trebalo učiniti“, rekao je dr Fauči tokom svog nastupa u emisiji.

„Bilo je to, kao da niste nastavili istraživanje, bili biste nesavesni jer ste pokušavali da otkrijete kako to sprečiti da se ponovi“, dodao je.

Senator Rend Pol(Rand Paul) traži od Ministarstva pravde da pokurenu krivični postupak protiv Faučija;

Senator Pol je tvrdio da je dr. Entoni Fauči „lagao kongres“. I senator Pol i dr. Fauči poznati su po tome što su se međusobno optuživali u žustroj raspravi tokom saslušanja u Senatu.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Nulta Tačka/Tech Times