Sve vesti Svet

FBI: Hakeri Severne Koreje odgovorni za VELIKU KRAĐU KRIPTOVALUTA

FBI: Hakeri Severne Koreje odgovorni za VELIKU KRAĐU KRIPTOVALUTA

Američki Federalni istražni biro (FBI) okrivio je hakere, koje navodno podržava Severna Koreja, za veliku krađu kriptovaluta u vrednosti 615 miliona dolara, od kompanije koja se bavi video igrama na internetu.

Američki zvaničnici su saopštili da je ovaj incident iz marta povezan sa grupama pod nazivom “Lazarus” i “APT38”, za koje se veruje da su pod kontrolom vlasti Severne Koreje, prenosi CNN.

– Kroz naše istrage uspeli smo da potvrdimo da su Lazarus Group i APT38, sajber akteri povezani sa Severnom Korejom, odgovorni za krađu – saopštio je FBI.

Kako se navodi, reč je o velikoj pljački kriptovaluta. u vrednosti 615 miliona dolara, od igrača popularne onlajn igre “Axie Infinity”, što se dogodilo u martu.

Kompanija koja je kreirala ovu igru, “Ski Mavis”, objavila je 29. marta da su neidentifikovani hakeri ukrali ekvivalent od oko 600 miliona dolara u vrednosti u vreme otkrića incidenta, sa “mosta” ili mreže koja omogućava da korisnici da šalju kriptovalute sa jednog “blokčejna” na drugi, navodi CNN.

MARIO ZNA i ALEKSANDAR ŠARGIĆ- Budućnost zavisi od ovoga- Upravo gledamo rušenje SVETSKOG PORETKA

Nulta Tačka/Tanjug