Sve vesti Svet

FBI sa namerom sabotirao informacije o kriminalnim radnjama HANTERA BAJDENA

FBI sa namerom sabotirao informacije o kriminalnim radnjama HANTERA BAJDENA

Nekoliko uzbunjivača iz FBI-ja  kaže da je istraga agencije o Hanteru Bajdenu interno sabotirana tokom izbora 2020. kako bi se omela istraga , nakon što su agenti nemerno pogrešno smatrali proverene dokaze „dezinformacije“ koje treba ignorisati.

Prema senatoru Čaku Grasliju (R-IA), agenti koji istražuju Hantera „otvorili su procenu koju je tim iz sedišta FBI-a koristio da neprikladno diskredituje negativne informacije Hantera Bajdena kao dezinformacije kako bi to dovelo do prestanka istražnih aktivnosti“, dodajući da je njegova kancelarija primila „ značajan broj zaštićenih komunikacija od visoko kredibilnih uzbunjivača“ u vezi sa istragom.

Grasli je dodao da su „proverene i proverljive  informacije o Hanteru Bajdenu lažno označene kao dezinformacije“, navodi Vashington Egzeminer.

Nadzorni obaveštajni agent FBI-ja Brajan Auten otvorio je u avgustu 2020. procenu koju je kasnije koristila agencija, prema otkrivanju. Jedan od uzbunjivača je tvrdio da je specijalni agent FBI-a zadužen za terensku kancelariju u Vašingtonu, Timoti Tibo , prekinuo istragu o Hanteru Bajdenu u oktobru 2020. godine, uprkos tome što su neki detalji bili poznati u to vreme.

Uzbunjivač je takođe rekao da je Tibo „naredio” prekid dodatnog izveštavanja o Hanteru Bajdenu“, prema Grasliju, iako su „sve prijave bile ili verifikovane ili proverljive putem naloga za krivičnu istragu“. Senator je rekao da je Tibo “naložio da se stvar zatvori bez navođenja valjanog razloga” i da su zvaničnici FBI-ja “nakon toga pokušali da nepropisno obeleže stvar u sistemima FBI-ja kako ne bi mogla da bude otvorena u budućnosti”, navodi se u obelodanjivanju.

MARIO ZNA UŽIVO- ULTRA histerisanje medija a OVO JE PRAVA ISTINA- Svedočimo velikim dešavanjima

Uzbunjivači kažu da su istražitelji iz sedišta FBI-ja bili “u komunikaciji sa agentima FBI-ja odgovornim za informacije Hantera Bajdena koje su bile na meti procene gospodina Autena” i da su njihovi nalazi o tome da li su tvrdnje u stvari dezinformacije stavljeni “u pod-fajl sa ograničenim pristupom ” u septembru 2020. godine, prema Grasliju, koji je dodao da otkrivanja “izgleda da ukazuju na to da je među određenim zvaničnicima FBI-ja postojala šema da se potkopaju važne informacije povezane sa Hanterom Bajdenom lažnim sugerisanjem da je su one zapravo dezinformacije. ”

Grasli je sažeo nove navode u pismu od ponedeljka generalnom tužiocu Meriku Garlandu i direktoru FBI Kristoferu Reju.

The Egzeminer napominje da je agent FBI Auten bio umešan u istragu Trampa i Rusije, uključujući intervjuisanje primarnog izvora Kristofera Stila , Igora Dančenka.

Prema Graslijevim rečima, „obim i doslednost“ navoda u vezi sa rukovanjem istragom Hantera Bajdena „potkrepljuju njihov kredibilitet“.

FBI istraga o Hanteru Bajdenu je navodno počela kao poreska istraga, a zatim se proširila na ispitivanje potencijalnog pranja novca i stranog lobiranja; DOJ je odbio da preda istražne detalje. prenosi Vašington Egzeminer

Takođe je važno – Hanter je imao brojeve nekoliko FBI agenata u svojim iCloud kontaktima.

Džo Bajden, lideri demokrata i skoro svi mejnstrim mediji odbacili su priču o laptopu Hantera Bajdena kao rusku dezinformaciju kada su se pojavile optužbe iz Njujork posta nedeljama pre izbora 2020. U martu 2021, Kancelarija direktora Nacionalne obaveštajne službe objavila je izveštaj u kojem se tvrdi da su ličnosti koje su povezane sa ruskim obaveštajnim službama promovisale „obmanjujuće ili nepotkrijepljene optužbe“ o Džou Bajdenu.

NutlaTačka/ZeroHedge