Sve vesti Svet

FDA: Covid 19 treba tretirati kao GRIP- Vakcinacija na godišnjem nivou

FDA: Covid 19 treba tretirati kao GRIP- Vakcinacija na godišnjem nivou

Nekoliko najviših zvaničnika Uprave za hranu i lekove ( FDA ), uključujući komesara Roberta Califfa, priznalo je da će Amerikanci sada morati prihvatiti COVID-19 kao još jedan respiratorni virus, upoređujući ga sa gripom.

Califf, glavni zamenik komesara Janet Woodcock i najviši zvaničnik za vakcinu dr. Peter Marks napisali su za Journal of the American Medical Association da će COVID-19 postojati u doglednoj budućnosti, sugerišući da će zahtevati godišnje vakcine koje ciljaju najopasnije varijante virusa.

„Rasprostranjeni imunitet izazvan vakcinama i infekcijama, u kombinaciji sa dostupnošću efikasnih terapija, mogao bi da ublaži posledice budućih epidemija“, rekli su zvaničnici, pozivajući se na drugo ime za virus KPK (Kineske komunističke partije).

“Ipak, vreme je da prihvatimo da je prisustvo SARS-CoV-2, virusa koji uzrokuje COVID-19, nova normala.”

Virus će “verovatno cirkulisati globalno u doglednoj budućnosti, zauzimajući svoje mesto uz druge uobičajene respiratorne viruse kao što je gripa. I verovatno će zahtevati slično godišnje razmatranje ažuriranja sastava vakcine u konsultaciji sa [FDA] ”, nastavili su.

Dr Robert Califf, kandidat predsednika Džoa Bajdena za šefa Uprave za hranu i lekove, viđen je pre njegovog saslušanja o nominaciji u Washingtonu 14. decembra 2021.

To je odstupanje od retorike koju su izrazili službenici javnog zdravstva 2020. i 2021. godine.

Krajem oktobra 2020. godine, na primer, sadašnji savetnik Bijele kuće za COVID-19 Entoni Fauči rekao je da su poređenja predsednika Donalda Trampa s gripom lažna, rekavši za NBC u to vreme da “nije ispravno reći da je to isto što i grip”.

Otprilike godinu dana kasnije, Fauči je rekao za CBS News da će Amerikanci “verovatno” morati da se nose s COVID-19 na sličan način kao i sa gripom.

“To je sasvim zamislivo i verovatno, u stvari, nećemo biti u situaciji ovog stepena intenziteta beskonačno,” rekao je na pitanje o varijanti Omicron.

Podaci koje su objavili američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) pokazuju da, iako su broj slučajeva u Sjedinjenim Državama u blagom porastu, brojke su samo delić slučajeva prijavljenih sredinom januara kada je sedmodnevni prosek iznosio oko 800.000 dnevno. Od 6. maja, sedmodnevni prosek je bio oko 68.000 dnevno.

MARIO ZNA i dr ALEKSANDAR LJUBIĆ- Da li mislite da su novi slučajevi HIV-a i HEPATITISA slučajnost?

U članku Journal of the American Medical Association, tri službenika FDA su objavila da će do leta 2022. godine morati biti donesene odluke „o tome ko bi trebao imati pravo na vakcinaciju sa dodatnim pojačivačima i u vezi sa sastavom vakcine“.

“ Primena dodatnih doza vakcine protiv COVID-19 odgovarajućim pojedincima ove jeseni u vreme uobičajene kampanje vakcine protiv gripe ima potencijal da zaštiti osetljive osobe od hospitalizacije i smrti, te će stoga biti tema za razmatranje FDA ”, dodali su.

NultaTačka/TheEpochTimes