Sve vesti Svet

FDA već odobrila INTRAVENSKI lek protiv Majmujnskih boginja koje izrađuju SIGA i PFIZER

FDA već odobrila INTRAVENSKI lek protiv Majmujnskih boginja koje izrađuju SIGA i PFIZER

U četvrtak je američka administracija za hranu i lekove (FDA) objavila da je odobrila intravensku verziju TPOXX® (tecovirimat) kompanije za upotrebu u SAD za lečenje majmunskih boginja. Novi lek kreirala je SIGA Technologies, koja je 2019. godine formirala partnerstvo vezano za lek sa Meridian Medical Technologies.

SIGA, koja je “komercijalna farmaceutska kompanija” sa sedištem u SAD-u, fokusira se na “protivmere za biološke, hemijske, radiološke i nuklearne napade (tržište bioodbrane), vakcine i terapije za novonastale zarazne bolesti i zdravstvenu spremnost” – drugim rečima , kompanija se bavi „zdravstvenom sigurnošću“, koja je na samom vrhu kompanije Pfizer.

Njihov lek TPOXX bio je dostupan za lečenje velikih boginja nekoliko godina, ali je bio dostupan samo u obliku tableta. Nova verzija TPOXX-a će biti isporučena direktno u krvotok putem injekcije, a navodno će takođe delovati i za liječenje majmunskih boginja.

SIGA je najavila odobrenje u saopštenju za javnost ranije ove nedelje(putem Biospace -a ):

“Zahvalni smo FDA na njihovom radu koji je doveo do odobrenja IV TPOXX, koji će omogućiti pristup široj populaciji pacijenata,” rekao je dr. Dennis Hruby, CSO SIGA. “Takođe smo zahvalni našim kolegama u BARDA-i koji su radili s nama dugi niz godina na uključivanju oralnog i IV TPOXX-a u američke napore pripravnosti i radujemo se nastavku rada s njima na našoj tečnoj pedijatrijskoj formulaciji.”

NOVI PODKAST! DR BORISLAV ANTONIJEVIĆ U BUNKERU RASTURIO SVE NAMETNUTE AGENDE

Uzimajući u obzir sve čemu je Pfizer bio izložen i u šta je bio uključen u poslednje dve i više godina – uključujući, ali ne ograničavajući se na: loše standarde kliničkih ispitivanja, preskočena klinička ispitivanja, slabu efikasnost tretmana i neviđeni broj nuspojava – a kamoli ono što su Fauči i ‘stručnjaci’ u FDA-u radili – nije teško napraviti pauzu i dublje kopati kada vidite da Pfizer i ovoga puta vodi ofanzivu.

NultaTačka/TheGatewayPundit