Sve vesti Svet

FEDERALNI SUDIJA BLOKIRAO JE DONEŠENU OBAVEZU DRŽAVE NJUJORK DA MEDICINSKI RADNICI MORAJU DA BUDU VAKCINISANI

Pisao Elena Vuk

Federalni sudija doneo je u utorak hitnu zabranu kojom se državi Njujork onemogućuje sprovođenje novo donete obaveze da se medicinski radnici moraju vakcinisati protiv covid-a.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Sedamnaest zdravstvenih radnika zatražilo je od suda da naredi zabranu donošene obaveze države Njujork. Koju je bivši guverner Njujorka Andrew Cuomo objavio je 16. augusta. Obaveza koja je zahtevala da se osoblje u bolnicama i ustanovama za dugotrajnu negu, kao što su starački domovi, ustanove za negu odraslih i druge ustanove za zajedničku negu, vakcinišu protiv covid-a kako bi mogli da nastave sa radom i vrše zapošljavanja novih radnika.

Tužitelji, uključujući doktore, medicinske sestre, medicinske tehničare i ostalo osoblje koje radi u medicini, bili su suočeni sa raskidom ugovora, gubitkom privilegija u bolnici i uništavanjem njihove karijere, osim ako ne pristanu na vakcinisanje.

PFIZER KREĆE SA VAKCINISANJEM BEBA STARIH 6 MESECI! ČEKA SE ODOBRENJE

Njihova verska uverenja primorala su tužitelje “da odbiju vakcinu protiv covid-a, jer sadrže ćelijske linije fetusa u svom sastavu, razvoju ili proizvodnji”, prema sudskim dokumentima.

Zaposleni u zdravstvu države Njujork tvrdili su da bi obavezna vakcina poništila zaštitu iskrenih verskih uverenja prema VII Zakona o građanskim pravima iz 1964(Title VII of the Civil Rights Act of 1964).

“Ono što Njujork pokušava da učini je da zatvori bilo koji mogući način i pravo da neko odbije ovu vakcinu protiv covid-a a to je potpuno neustavno.” izjavio je advokat Christopher Ferrara, specijalni savetnik društva Thomas More-a, u saopštenju za javnost pre nego što je zabrana sudski odobrena.

“I oni to rade znajući da mnogi ljudi imaju iskrene verske primedbe na vakcine koje su testirane, razvijene ili proizvedene ćelijskim linijama dobijene od pobačene dece.”

Sudija David Hurd iz Okružnog suda SAD za severni okrug Njujorka, odobrio je privremenu zabranu obaveze 14. septembra u ovom predmetu. Tužba je podignuta protiv guvernerke Njujorka Kathy Hochul.

“Obavezna vakcina protiv covid-a je suspendovana”, a Ministarstvu zdravlja Njujorka “zabranjeno je preduzimanje bilo kakve radnje, disciplinskih ili drugih, protiv licenciranja, certifikata, boravišta, priznavanja privilegija ili drugog profesionalnog statusa ili kvalifikacije bilo kojeg od tužitelja zbog njihove želje i/ili versko izuzeće od obavezne vakcinacije protiv COVID-19 ”, navodi se u Hurd-ovoj sudskoj odluci.

Ferrara je saznao da je sudska zabrana odobrena dok je preko telefona davao intervju za The Epoch Times.

Na pitanje je li zadovoljan presudom, Ferrara se nasmejao: “Da li se ti to šališ?”

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Nulta Tačka/ZeroHedge