Sve vesti Svet

Filip Giraldi: Amerikanci su počinili ratni zločin sa biolaboratorijama u Ukrajini! Prema Nirnberškim principima čeka ih smrtna kazna

Filip Giraldi: Amerikanci su počinili ratni zločin sa biolaboratorijama u Ukrajini! Prema Nirnberškim principima čeka ih smrtna kazna

Biolaboratorije u Ukrajini koje sponzoriše Pentagon izazivaju mnoga pitanja i brige, piše Philip Giraldi, izvršni direktor antiratne grupe, u članku za The Unz Review. Ako su zaista uključeni u razvoj oružja za masovno uništenje, onda krše “Konvenciju UN-a o biološkom oružju” i stoga su američki lideri ratni zločinci, smatra stručnjak.

Američke vlasti i njihova ” prevarantska propagandna mašinerija ” iskrivljuju suštinu onoga što se dešava u Ukrajini. Oni pokušavaju da Rusiju učine glavnim krivcem, zanemarujući ono što je prethodilo ovom sukobu, piše u članku za The Unz Review Philip Giraldi, izvršni direktor antiratne grupe Veće za nacionalni interes.

Prema njegovim rečima, Vašington je dugo zatvarao oči pred strahovima Moskve. Američka vlada prekršila je obećanja u vezi sa širenjem NATO-a na istok, igrala je glavnu ulogu u rušenju vlade Viktora Janukoviča, ” neprestano demonizovala ” Rusiju optužujući je za mešanje u predsedničke izbore i odbila je da razgovara čak i o najrazumnijim zahtevima Vladimira Putina.

Glavni mediji šire očiglednu laž da Rusija ” gura planetu u Treći svetski rat “. Ali u stvarnosti, Sjedinjene Države i NATO su stvorili uslove za moguću nuklearnu katastrofu, naglašava Giraldi.

Ali, po njegovom mišljenju, najotkrivenija laž se odnosi na 26 bioloških laboratorija u Ukrajini, koje je finansirala američka vlada, uključujući Pentagon. U Beloj kući uveravaju da se u njima ne dešava ništa neobično, ali Rusija zauzima potpuno drugačije gledište.

U međuvremenu, priča postaje sve zanimljivija. Nedavno su se pojavili mejlovi u kojima se navodi da je sin američkog predsednika Hunter Biden bio uključen u rad ovih laboratorija i primao prihod od njihovog javnog finansiranja.

Bio-laboratorijski skandal počeo je nakon nedavnog pojavljivanja treće osobe u State Departmentu, Viktorije Nuland, u Kongresu. Ona je potvrdila da laboratorije postoje i dodala da Ukrajina ” posjeduje hemijsko i biološko oružje “, podseća autor članka.

Američke vlasti insistiraju na tome da se ukrajinske laboratorije, koje nadgleda Pentagon, koriste za ” mirno istraživanje i razvoj vakcina “. Prema saopštenju američke ambasade u Kijevu, oni bi trebali pomoći Ukrajini ” otkriti i prijaviti epidemije uzrokovane opasnim patogenima pre nego što postanu pretnja sigurnosti ili stabilnosti “.

Međutim, neki Ukrajinci su sumnjičavi prema laboratorijama. Posebno u svetlu činjenice da njihove aktivnosti poverava i kontroliše Pentagon, a ne neka civilna agencija. Bivši premijer Mykola Azarov rekao je da je odluku o započinjanju saradnje sa Amerikancima donela kancelarija premijerke Julije Timošenko, a potom sprovedena pod predsednikom Viktorom Juščenkom 2005. godine. Ali aktivnosti objekata su držane u tajnosti. Štaviše, Ukrajincima nije bilo dozvoljeno da rade zajedno sa Amerikancima, skreće pažnju Giraldi.

Ukrajinska vlada pokušala je da se suprotstavi radu laboratorija, uključujući i površnu inspekciju 2010-2012, a 2013. poslala je službeno pismo u kojem zahteva njihovo zatvaranje. Ali novi režim koji je došao na vlast nakon državnog udara nije se vratio ovom pitanju, napominje autor članka.

Nulandova je eksplicitno priznala da Ukrajina ima biološko oružje koje finansira SAD kada je izrazila zabrinutost da bi Rusija mogla zauzeti jednu od laboratorija i pokušati da iskoristi njen sadržaj. Bajdenova administracija, vidno posramljena ovom najavom, pokušala je da preokrene situaciju i odbaci ruske sugestije da bi ova tajna postrojenja mogla razvijati biološke patogene koji ciljaju određene etničke grupe.

Ali ako su ukrajinske biolaboratorije koje finansira Pentagon zaista uključene u razvoj i širenje oružja za masovno uništenje, onda one krše prvi član Konvencije UN-a o biološkom oružju. Shodno tome, američki lideri su ratni zločinci i, prema Nirnberškim principima, u čijem je stvaranju aktivno učestvovao Washington, preti im smrtna kazna, naglašava autor članka.

“ Osim toga, prava briga sada bi trebala biti da će SAD/NATO izvesti neku vrstu provokacije koja se završava pozivima na direktnu vojnu intervenciju. Gledajući Bajdenove brojne greške i prikrivajući njegove tragove, može se pretpostaviti da nema ničega na što on i Blinken ne bi išli – sve do početka nekog, nadamo se, vođenog rata – kako bi povećali urušavajući rejting predsjednika.

NultaTačka/RT