Sve vesti Svet

Finski lekari odbili da operišu sportistu jer je Rus

Finski lekari odbili da operišu sportistu jer je Rus

Mladi ruski hokejaš iz kluba Salavat Julaev odbijen je u Finskoj, pošto klinika nije htela da ga operiše samo zbog nacionalnosti.

Poznato je da je Rusija pre nešto manje od dva meseca izvršila vojnu intervenciju u Ukrajini i od tada traje rat dve države.

Mnogo zemalja se okrenulo protiv Rusije, prevashodno SAD i njeni sateliti poput EU, i na različite načine joj „udaraju kontru“ na raznim poljima – vrše diskriminaciju i krše sva ljudska prava i etiku, a Finci su odlučili da se to odnosi i na lekarske usluge prema ruskim građanima.

Klub iz KHL lige, koji je godinama sarađivao sa finskim lekarima, sada se našao pred “zidom”, pišu “Raša tudej” i ruski mediji.

Nikolaj Valujev, nekadašnji bokser, a danas zvaničnik ruske Dume, kaže da tu nema etike.

“O kakavoj etici mi tu pričamo? Svaka privatna klinika može iz ma kojih razloga da odbije intervenciju, ali ako se to radi samo na osnovu nacionalnosti jednog hokejaša, onda je to kršenje svih etičkih standarda. Mogli su bar da izmisle da je doktor bolestan”, rekao je Valujev.

Podsećamo, Rusija pokrenula specujalnu operaciju zbog denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine što je počelo da biva naročito izrazito posle 2014. godine, puča i uklanjanja izabranog predsednika.

MARIO ZNA i ALEKSANDAR ŠARGIĆ- Budućnost zavisi od ovoga- Upravo gledamo rušenje SVETSKOG PORETKA

Nulta Tačka/Agencije