Sve vesti Svet

FRANCUSKA: DEMONSTRANTI PROTESTUJU ISPRED FAJZERA(VIDEO)

FRANCUSKA: DEMONSTRANTI PROTESTUJU ISPRED FAJZERA

Video snimak snimljen prošlog vikenda u Parizu u Francuskoj prikazuje hiljade demonstranata koji okružuju sedište kompanije Pfizer u glavnom gradu zemlje i uzvikuju „atentatori” u znak protesta zbog obavezne vakcine.

Protesti već duže vreme besne u Francuskoj, a podstakao ih je francuski predsednik Emanuel Makron koji je prošlog meseca priznao da je deo njegove „strategije“ u borbi protiv COVID-a da „razljuti“ nevakcinisane što je više moguće ograničavanjem njihovih sloboda i primoravajući ih da se vakcinišu protiv covid-a.

Makron je to komentarisao u intervjuu za list Le Parisien, navodeći „Što se tiče nevakcinisanih, zaista želim da ih razbesnim. I nastavićemo to da radimo, do kraja. Ovo je strategija.”

Francuski predsednik je ranije najavio da će onima koji nemaju ‘COVID propusnicu’ biti zabranjeno da učestvuju u osnovnim životnim aktivnostima poput posete tržnim centrima, restoranima i korišćenje javnog prevoza. Takozvana zelena zdravstvena propusnica sada je deo svakodnevnog života u Francuskoj.

Kada je sistem stupio na snagu, Makron je takođe tvrdio da je pokazivanje „papira“ za ulazak u kafiće „sloboda“.

Pored toga, prošle nedelje administrativni direktor mreže javnih bolnica u regionu Pariza Martin Hirš je tvrdio da nevakcinisanim građanima treba zabraniti pristup bolničkoj nezi.

„Ne želim da zatvorim vrata bolnice nikome, ali morate biti u savezu sa odgovornošću koja omogućava svima da imaju koristi od toga“, rekao je Hirš.

Nulta Tačka/InfoWars