Sve vesti Svet

FRANCUSKA, KAN: POLICAJAC IZBODEN! SUMNJA SE DA JE NAPADAČ AZILANT! SPOMINJAO JE “PROROKA” U TOKU NAPADA

U poslednje vreme sve je više incidenata, u kojima su vinovnici izbegice i azilanti, a u kojima su napadnuti policijski službenici i drugi organi reda širom Francuske.

Ministar unutrašnjih poslova Francuske, gospodin Džerald Darmanin napisao je na svom Tviter nalogu da je napadač “neutralizovan” te da je u toku napada spominjao “Proroka” i da u ponedeljak odlazi u Kan, na mesto gde se incident dogodio.

Francuski policijski zvaničnik povređen je nakon što je izboden nožem u Kanu, saopštio je ministar unutrašnjih poslova te zemlje.

Takođe, ministar Džerald Darmanin je tvitovao da je napadač na policajca “neutralizovan”.

U međuvremenu, Dejvid Lisnard, gradonačelnik Kana, rekao je u izjavi na Tviteru da se napad dogodio u blizini centralne policijske stanice.

Gospodin Lisnard je dodao da je jedan od policajaca odgovorio na napad pucanjem iz svog oružja.

Detalji incidenta se trenutno “razjašnjavaju”, rekao je on.

I gospodin Darmanin i gospodin Lisnard rekli su da u potpunosti podržavaju policijske snage.

Pozivajući se na policijski izvor, BFM TV je saopštila da je napadač otvorio vrata policijskog automobila ispred policijske stanice i ubo policajca dok je sedeo za volanom vozila.

Zatim su navodno pokušali da napadnu drugog policajca u autu, ali je treći policajac pucao u napadača i “neutralisao” ga.

MIGRANTI KOŠTAJU DANSKU VIŠE OD 5 MILIJARDI DOLARA GODIŠNJE!

Među glavnim problemima koji ističu birači je sve veći broj incidenata koji izazivaju zabrinutost zbog nasilnog kriminala i terorizma, uoči predsedničkih izbora u Francuskoj 2022. godine.

U aprilu je jedan administrativni radnik izboden na smrt u policijskoj stanici u Rambujeu, gradu jugozapadno od Pariza, što je izazvalo istragu o terorizmu.

Žena je bila 49-godišnja administrativna službenica koja je radila u nacionalnoj policiji.

Napadač je neutralisan, nedaleko od mesta nesreće.

Prošlog oktobra, rulja naoružana metalnim šipkama i vatrometom napala je i policijsku stanicu u predgrađu Pariza.

Grupa od oko 40 ljudi pokušala je da upadne u policijsku stanicu u Šampinji-sur-Marnu, oko 15 kilometara jugoistočno od centra Pariza.

Rulja je pokušala, ali nije uspela, da upadne u zgradu, što je bio treći napad na stanicu u tri godine.

NultaTačka/SkyNews