Sve vesti Svet

FRANCUSKA: MUŠKARAC IZBODEN KAKO BI ZAŠTITIO ŽENU OD SEKSUALNOG NAPADA OD STRANE OSUMNJIČENIH AVGANISTANACA

Pisao Elena Vuk

Prema izveštajima, dva avganistanska migranta uhapšena su nakon ranjavanja nožem i seksualnog napada u Rennes-u u Francuskoj.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Incident se dogodio oko ponoći 10. jula kada su osumnjičeni muškarci prišli jednoj ženi u blizini stanice Charles de Gaulle u Rennes-u, glavnom gradu regije Bretanje.

Četrdesetogodišnji muškarac identifikovan kao njen bivši dečko intervenisao je nakon što je žrtva uhvaćena za zadnjicu, prenosi Ouest France.

Muškarac je tad postao žrtva kada je više puta ubodena nožem u leđa, zbog čega je izgubio svest dok su napadači pobegli.

“Dok su bežali, 40-godišnjak je shvatio da gubi krv i ima ranu u donjem delu leđa”, objasnio je tužilac. “Hitna služba se pobrinula za njega i zaustavljeno je krvarenje.”

“Rana je bila jasno vidljiva, u predelu bubrega.”

Žrtva je hitno operirana u bolnici i preživeo je.

Pokrenuta je istraga koja je dovela do nedavnog privođenja dvojice osumnjičenih stranaca.

“Dvojica optuženih, starosti 19 i 25 godina, rođeni u Avganistanu, uhapšeni su i stavljeni u policijski pritvor 20. jula”, rekao je tužilac.

“Na ročištu će odgovarati za dela nasilja napadom hladnim oružjem koje je dovelo do privremene nesposobnosti za rad duže od 8 dana i seksualnog napada.”

Suđenje je zakazano za 20. septembar, a osumnjičeni će do tada ostati u pritvoru.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”