Sve vesti Svet

FRANCUSKA ZAHTEVA MASKE ZA DECU OD 11 DO 6 GODINA

FRANCUSKA ZAHTEVA MASKE ZA DECU OD 11 DO 6 GODINA
Pisao Elena Vuk

Francuske vlasti objavile su u subotu da će deca od šest godina i starija morati da nose maske u zatvorenim prostorima otvorenim za javnost jer novi slučajevi visoko zarazne varijante Omicrona četvrti dan zaredom rastu preko 200.000.

Smanjivanjem starosne dobi dece koja su obavezna da nose maske sa 11 na 6 godina, Vlada se nada da će izbeći zatvaranje škola nakon raspusta. Nastava se nastavlja u ponedeljak, a mala deca će morati da nose maske u javnom prevozu, u sportskim kompleksima i bogomoljama. Mandat maski se proteže na spoljne prostore u gradovima poput Pariza i Liona koji su nedavno ponovo uveli nošenje maski napolju.

Prvog dana nove godine Francuska je registrovala 219.126 novih infekcija, što je neznatno manje u odnosu na dnevni rekord od 232.200 zabeležen poslednjeg dana 2021.

Francuska vlada se kladi da se peti talas pandemije podstaknut varijantom Omicrona koji se brzo širi može ukrotiti bez povratka na ekonomski štetna blokada ili policijski sat i bez kolapsa bolnica pod rastućim brojem teških bolesnika.

Francuska je, navodno izgubila 123.000 ljudi od COVID-19.

NOVOGODIŠNJA EMISIJA- Evo šta nas čeka u 2022 godini! SPECIJALNI GOSTI!

Nulta Tačka/AP