Sve vesti Svet

Francuski reper prekida saradnju sa Pumom, zbog sankcija ovog brenda Rusiji

Francuski reper prekida saradnju sa Pumom, zbog sankcija ovog brenda Rusiji
Pisao Elena Vuk

Francuski reper Eli Jafa, poznatiji pod svojim umetničkim imenom Buba, rekao je da prekida veze sa Pumom nakon što je kompanija objavila zatvaranje svojih prodavnica u Rusiji.

„Ako ti odeš, ja odlazim. Ako se vi bavite politikom, i ja to moram da radim“, napisao je ovaj umetnik na društvenim mrežama u ponedeljak, reagujući na vest da gigant sportske odeće obustavlja prodaju u Rusiji. U zasebnom postu, Jafa je napisao da se „nije prijavio za ovo“. Jafa je kasnije potvrdio da je odlučio da prekine partnerstvo sa Pumom, kako citira Le Figaro. Reper je postao ambasador brenda kompanije 2020. i bio je zaštitno lice Pumine kampanje za patike u Francuskoj.

NOVAKU ĐOKOVIĆU ponovo nisu dozvolili da igra zbog korona histerije! Ipak propušta Indijan Vels

Puma se pridružila dugačkoj listi popularnih brendova i kompanija, uključujući druge gigante sportske odeće Najki i Adidas, koje su obećale da će obustaviti sve operacije u Rusiji poslednjih nedelja. SAD, Velika Britanija i zemlje članice EU bile su među mnogim zemljama koje su uvele obimne sankcije zemlji. Rusija je insistirala na tome da je bila prinuđena da napadne svog suseda krajem prošlog meseca kako bi odbranila Donjecku i Lugansku Narodnu Republiku, koje su se otcepile od Ukrajine ubrzo nakon puča u Kijevu 2014. godine.

Moskva je dalje saopštila da želi da se Ukrajina zvanično proglasi neutralnom zemljom, odustajući od nastojanja da jednog dana uđe u NATO. Kijev je rekao da je napad bio potpuno ničim izazvan i apelovao na međunarodnu zajednicu za pomoć.

Nulta Tačka/RT