Sve vesti Svet

FSB: Počinilac ubistva Darije Dugine je državljanka Ukrajine

FSB: Počinilac ubistva Darije Dugine je državljanka Ukrajine

Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je da iza ubistva ruske novinarke Darije Dugine stoje ukrajinske specijalne službe, počinilac je državljanka Ukrajine Natalija Vovk, koja je sa ćerkom doputovala u Rusiju 23. jula.

– Utvrđeno je da su zločin pripremile i počinile ukrajinske specijalne službe. Počinilac je državljanka Ukrajine Natalija Vovk, rođena 1979. godine, koja je u Rusiju stigla 23. jula 2022. godine zajedno sa ćerkom Sofijom Šaban, rođenom 2010 godine. U cilju organizovanja ubistva Darije Dugine i dobijanja informacija o njenom načinu života, iznajmila je stan u Moskvi u kući u kojoj je preminula živela – navodi se u izveštaju.

Nakon izvršenja zločina „Vovk, zajedno sa ćerkom, otišla je preko Pskovske oblasti u Estoniju“.

Britanija: Sindikati najavljuju štrajkove, prodavnice ostaju bez robe

Ističe se da su kriminalci za praćenje novinarke koristili “Mini Kuper”, pri ulasku u Rusiju koristili su registarske tablice DPR – E982KSH DPR, u Moskvi – kazahstanske tablice – 172AJD02, a pri izlasku – ukrajinske.

U subotu uveče, u pokretu je izgoreo automobil kojim je, prema podacima istražnih organa, upravljala novinarka i politikolog Darija Dugina. Ona je preminula na licu mesta. Prema preliminarnoj verziji, eksplodirala je eksplozivna naprava postavljena u automobilu.

Nulta Tačka/Novosti