Sve vesti Tehnologija

GAKONA NAMERNA MANIPULACIJA VREMENSKIM PRILIKAMA! AMERIKA PUMPA NOVAC U NOVE PODUHVATE SA HAARP-om

GAKONA NAMERNA MANIPULACIJA VREMENSKIM PRILIKAMA! AMERIKA PUMPA NOVAC U NOVE PODUHVATE SA HAARP-om

Istraživanje geoinženjeringa pojačava se u Programu visokofrekventnih aktivnih auroralnih istraživanja na Aljasci (HAARP) dok se fondovi poreznih obveznika iz Američkog Nacionalnog fonda za nauku,daju za gradnju opservatorije za praćenje i proučavanje efekata namerne manipulacije gornjim slojem atmosfere. Prenosi sajt technocracy.

NULTA TAČKA NA TELEGRAMU! PRONAĐITE NAS TAMO GDE NEMA CENZURE! BUDITE DEO SLOBODNE BUDUĆNOSTI

Petogodišnja bespovratna pomoć Američkog Nacionalnog fonda za nauku u iznosu od 9,3 miliona dolara omogući će Geofizičkom institutu Ferbanks Univerziteta na Aljasci(Fairbanks University of Alaska) da uspostavi novu istraživačku opservatoriju posvećenu istraživanju gornjih slojeva Zemlje i geoprostornog okruženja.

Subauroralni geofizički opservatorija za svemirsku fiziku i radio nauku bi će smeštena na lokaciji visokofrekventnog programa aktivnog auroralnog istraživanja u Gakoni na Aljasci.

Jonosferski instrument za istraživanje površine 33 hektara bi će središnji deo nove opservatorije.

Drugi projekat koji finansira Američki Nacionalni fond za nauku dodaće laserski radar, što će omogućiti proučavanje drugih regija gornje atmosfere. Laserski radar šalje impulse svetla kako bi odredio sastav, temperaturu i strukturu područja gornjih slojeva atmosfere od 90 do 150 kilometara.

Sa tim sredstvima ne očekuje se nova izgradnja osmatračnice, koja će biti stanica u kojoj istraživači mogu nadgledati i primati podatke iz instrumenata. Univerzitet se nada da će sa vremenom nadograditi dodatne instrumente na istraživačkom mestu Gakona, vrednom 290 miliona dolara.

Petogodišnja bespovratna pomoć Nacionalnog fonda, omogući će naučnicima da istraže kako Sunce utiče na zemljinu jonosferu i magnetosferu kako bi proizvela promene u svemirskom vremenu. Njihov rad pomoći će popuniti praznine u znanju o regiji, što je važno jer jonosferski poremećaji mogu poremetiti komunikacijske sisteme i prouzrokovati štetu i nestanke električne energije.

“Jako smo zadovoljni što je Nacionalni fond odlučio da finansira naš projekat za stvaranje Subauroralnog geofizičke opservatorije u Gakoni”, rekao je direktor Geofizičkog instituta Robert MekKoj(Robert McCoy), koji je glavni naučnik projekta.

PORUKA DŽONA MEKAFIJA GOVORI O TOME DA NJEGOVO SAMOUBISTVO MOŽDA NIJE SLUČAJNO: Ni u kom slučaju se ne vakcinišite

Bespovratnim sredstvima se osiguravaju sredstva za rad opservatorije, finansijska podrška putovanjima i boravku u ustanovama za naučnike da sprovode svoje eksperimente i obrazovanje i terene u zajednici. U početku se očekuje da će istraživanja u opservatoriji obuhvatiti proučavanje različitih vrsta aurore i drugih pojava u jonosferi, koja se proteže od oko 50 milja do 400 milja iznad površine Zemlje.

“Ova podrška Nacionalnog fonda pruži će naučnoj zajednici povećan pristup instrumentima u opservatoriji i, nadamo se, povećanju naučne zajednice”, rekao je MekKoj.

Objekat Gakona je glavno mesto za proučavanje jonosfere i magnetosfere zbog svog položaja u odnosu na jednu od zemaljskih linija magnetskog polja koja seže duboko u magnetosferu, magnetsko polje koje štiti planetu od velikog dela energije sunčeve plazme.

Preko 25 godina, Američko Ratno vazduhoplovstvo, Mornarica i Agencija za napredne istraživačke odbrambene agencije sarađivali su na jonosferskim istraživanjima na sajtu Programa aktivnih auroralnih istraživanja visoke frekvencije. Kako su se vazduhoplovne snage smanjivale za istraživanje i razvoj, naučna zajednica radila je na pronalaženju rešenja za očuvanje ovog jedinstvenog nacionalnog istraživačkog resursa.

U avgustu 2015. godine, Američko ratno vazduhoplovstvo prebacilo je istraživačku opremu u Univerzitet na Aljasci na osnovu sporazuma o obrazovnom partnerstvu. Geofizički institut Univerziteta na Aljasci upravlja objektom prema sporazumu sa vazduhoplovstvom.

Nacionalno istraživačko veće 2013. godine fokusiralo se na objekat i u dekadnoj studiji i u radionici. Oboje su zatražili povećanu upotrebu aktivnih jonosferskih istraživačkih objekata i združivanje sa punim komplom dijagnostičkih instrumenata.

Bespovratna sredstva Američke Nacionalne naučne fondacije pomaže u sprovođenju te vizije.
„Subauroralne i auroralne zone su među najfascinantnijim i najizazovnijim regijama za istraživanje geoprostora. Što smo ih više proučavali, to su nas više učile o atmosferi naše planete i o svemirskom prostoru “, rekao je Rob Mur (Robb Moore), voditelj programa iz Američke Nacionalne Fondacije za Direkcije u geonauci.

“Istraživačka lokacija Gakona već se pokazala neprocenjivim resursom, a ovo ulaganje u najmoćniji visokofrekventni odašiljač na svetu postavlja ga kao proizvođača potencijalno značajnih otkrića u godinama koje dolaze.” – istakao je Rob Mun.

Ako želite nešto više da saznate o ovoj temi, pogledajte sve na sajtu Univerziteta na Aljasci. Koji se kako vidim ponose svojim istraživanjima i igranjem sa HARRP-om

https://haarp.gi.alaska.edu

Podelite ovo sa vašim prijateljima.. Hvala na izdvojenom vremenu.. Redakcija Nulte Tačke

NULTA TAČKA NA TELEGRAMU! PRONAĐITE NAS TAMO GDE NEMA CENZURE! BUDITE DEO SLOBODNE BUDUĆNOSTI