Sve vesti Svet

GARDIJAN I CNN NAJAVLJUJU KRAJ PANDEMIJE?! “COVID ĆE NASTAVITI DA BLEDI KAKO ULAZI U TREĆU GODINU”

Kako dolazi vreme u kojem počinju da se implementiraju ostale agende, tako se sa jedne strane najavljuje kraj korona histerije dok se sa druge “gasira” sa ucenama, prisilom, diskriminacijom i terorisanjem onih koji nisu prihvatili globalističku igru.

Ovoj prvoj tezi u prilog ide najnoviji tekst iz “Gardijana” u kojem se priča o kraju takozvane pandemije i njenog prelazak korone u endemski tip virusa.

Pol Hanter, profesor medicine britanstkog univerziteta Istošna Anglija rekao je a Gardijan formuliše da je malo verovatno da ćemo uspeti da iskorenimo kovid 19, ali društva su i ranije učila kako da žive sa bolestima. Sa nepredvidljivim izbijanjima epidemije koja se i dalje dešavaju širom sveta i pojavama varijanti poput omikrona, svet je i dalje dobrano u pandemiji.

Ali, dobra je vest kako oni kažu da se većina naučnika slaže da će pandemija jednom okončati – iako je teško predvideti tačan period – te da će virus postati endemski, piše “Gardijan”.

Kad će konačno da prođe pandemija?

Pandemija kovida neće trajati zauvek. Verovatno će nastaviti da bledi kako ulazi u svoju treću godinu, oživljavajući sa novim sojevima i povlačeći se pred vakcinama, restrikcijama i drugim merama. Ali, čak i ako se korona virus nikad ne iskoreni, imunitet ljudi će se poboljšati i svet će biti u stanju da živi sa kovidom, u čemu se stručnjaci generalno slažu.

Velika većina stručnjaka za infektivne bolesti misli da je SARS-CoV-2 tu da ostane. Unuci naših unuka će i dalje hvatati virus, ali kovid, bolest, će postati deo naše isterije kako infekcija prelazi u samo još jedan uzrok obične prehlade – rekao je CNN-u Pol Hanter, profesor medicine britanskog Univerziteta Istočna Anglija.

Međutim, tu postoji jedno značajnije pitanje – koliko će nam trebati da stignemo dotle?

Odgovor je dobrim delom u našim rukama. Pandemije iščezavaju kao posledica ljudskih napora, poput razvoja vakcine, praćenja kontakta, analize genoma, mera zadržavanja i međunarodne saradnje. Svet, dakle, ima alatke da okonča pandemiju što je brže moguće, međutim, problem je u tome što se te alatke ne koriste na najbolji način, čak ni nakon 20 meseci pandemije.

“Ovo je veliko pitanje. Nikad nije bio plan, a i dalje ga nema na globalnom nivou. Nismo dobri u rešavanju globalnih kriza kao svet. Nemamo infrastrukturu, rukovodstvo ili odgovornost”, rekla je CNN-u Andrea Tejlor, pomoćnica direktora programa Globalnog zdravstvenog instituta Djuk.

UČESTVUJTE U BORBI PROTIV CENZURE! PRVI VAŠ KORAK JE DA NAPUSTITE MEJNSTRIM MREŽE POPUT FACEBOOK-a! PRIDRUŽITE SE NAJBRŽE RASTUĆEM KANALU U REGIONU NA TELEGRAMU! NULTA TAČKA VAS ČEKA!