Sve vesti Svet

Gasiranje korone u Srbiji- BEKIĆ predviđa do 4000 obolelih na dnevnom nivou već sledeće nedelje

Gasiranje korone u Srbiji- BEKIĆ predviđa do 4000 obolelih na dnevnom nivou već sledeće nedelje

Član Kriznog štaba i direktor Doma zdravlja Savski venac Zoran Bekić poznat po aferi “CITOSTATIK” u kojoj je bio optužen te kasnije oslobđen ocenio je da se sledeće sedmice može očekivati dnevno oko 4.000 obolelih od kovida-19.

„Brojevi su ponovo počeli da rastu, toga smo svi svesni. Početkom juna smo imali 300 inficiranih pacijenata dnevno, a sada je taj broj negde oko 2.500 i više. Svake nedelje se uveća broj zaraženih pacijenata za 50 odsto“, rekao je Bekić za RTS.

On je dodao da rastu i brojevi inficirane dece i naveo da je u junu bilo zaraženo koronavirusom jedno do dvoje dece nedeljno, a sada otprilike dvoje ili troje dnevno, a da ih je u petak bilo četvoro.

Dodao je da sada ima oko 200 hospitalizovanih pacijenata, ali da svaki dan postoji povećan broj prijema u odnosu na otpuste.

„Ako pogledamo takav trend, sigurno je da ćemo u narednih nekoliko nedelja možda doći i do četvorocifrenih brojeva za hospitalizovane pacijente. Već sledeće nedelje može se očekivati oko 4.000 novoobolelih na dnevnom nivou“, ocenio je Bekić.

MARIO ZNA UŽIVO- Kada OVO čujete, znaćete ŠTA NAS ZAISTA ČEKA- Spremite se dobro jer biće VESELO

Prema njegovim rečima, najčešće se zaražava radno sposobno stanovništvo i mladi, a simptomi su povišena temperatura, bol u grlu, kostima, mišićima, kašalj.

„Ali, možemo da kažemo da poslednjih dana viđamo nešto teže kliničke slike sa povišenom telesnom temperaturom“, ističe Bekić.

NultaTačka/Mediji