Sve vesti Svet

Gde je Kraljica Elizabeta?! Njeni predstavnici uvek imaju odgovor na pitanje “ZAŠTO SE NE POJAVLJUJE U JAVNOSTI”

Gde je Kraljica Elizabeta?! Njeni predstavnici uvek imaju odgovor na pitanje "ZAŠTO SE NE POJAVLJUJE U JAVNOSTI"

Kraljica Elizabeta već skoro godinu dana izbegava javnost u širokom luku te otvara rasprave o njenom zdravlju koje sigurno u tim godinama nije na zavidnom nivou. Neki mediji ali i mnogi ljudi širom sveta zbog njenog izbegavanja da se pojavi u javnost sumnjaju u to da li je kraljica “uopšte živa” dok administracija konstantno smišlja nove razloge i odgovore na pitanja “gde je zapravo ona”.

U najnovijem slučaju kraljica Elizabeta Druga neće moći da otputuje iz Škotske, gde se trenutno nalazi, u London kako bi sledećeg utorka primila britanskog premijera Borisa Džonsona i njegovog naslednika u Bakingemskoj palati, potvrdili su danas kraljičini predstavnici.

Umesto toga, prema njihovim rečima, Džonson i njegov naslednik će posetiti kraljicu u zamku Balmoral u Škotskoj gde je ona na letnjem odmoru.

Vučić potpisuje da hrani Albance u slučaju krize

Razlog za ovaj presedan je, sudeći po rečima zvaničnika koje citiraju britanski mediji, izbegavanje „bilo kakve alternative u poslednjem trenutku u slučaju da kraljica ima problema sa kretanjem tokom dana“.

Podsećamo, kraljica Elizabeta Druga je prethodnih meseci imala problema sa kretanjem, zbog čega je otkazala prisustvo na nekoliko važnih događaja.

Naslednik Borisa Džonsona na mestu premijera biće objavljen 5. septembra.

Glasanje se završava u petak ove nedelje, a rezultati će biti objavljeni u ponedeljak.

Sadašnja ministarka inostranih poslova Liz Trus i ministar finansija Riši Sunak su u trci, a Trus se smatra favoritom.

NultaTačka