Sve vesti Svet

Gejtsov dečak! Nadal učestvuje na “humanitarnom” turniru za pomoć Ukrajini

Gejtsov dečak! Nadal učestvuje na "humanitarnom" turniru za pomoć Ukrajini

Ju-Es open je okupio tenisere koji su nastupili na humanitarno/propagandnom turniru koji je organizovan na tom kompleksu u NJujorku. Odigrano je nekoliko revijalnih gemova kako bi se pružila podrška ratom zahvaćenoj Ukrajini.

Manifestaciji je prisustvovao i Rafael Nadal, koji je gromoglasno pozdravljen sa tribina glavnog stadiona. Španski as je u dublu sa Igom Švjontek odigrao susret protiv teniserke Koko Gof i DŽona Mekinroa koji je i vodio program.

Učestvovali su i Karlos Alkaraz, Feliks Ože-Alijasim, Mateo Beretini, Stefanos Cicipas, Maria Sakari, Tejlor Fric, Tomi Pol i Sebastijan Korda, a sve u cilju da se pomogne Ukrajini!

Novac od ulaznica otišao je u fond za pomoć pogođenim delovima ove zemlje, a biće izdvojeno 1,2 miliona dolara, objavio je organizator.

Prvi slučaj! Vakcinisani italijan zaražen Covidom, Majmunskim boginjama i HIV-om ODJEDNOM

Od ukrajinskih tenisera učešće su uzeli Dajana Jastremska, Katarina Zavatska i Darija Snigur, te bivši igrač Sergej Stahovski koji je postao prepoznatljiv po tome što je obukao uniformu i stao u odbranu Kijeva u prvim danima sukoba.

Podsećanja radi, trenutno se igraju kvalifikacije za Ju-Es open, a glavni deo turnira počinje 29. avgusta.

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Novak Đoković gotovo da sigurno neće moći da učestvuje, jer se zabrana ulaska u SAD nevakcinisanim strancima nije sklanjala, osim ako se nešto ne dogodi u naredna 2-3 dana…

NultaTačka/Novosti