Sve vesti Svet

GLOBALNI CYBER NAPAD NA VIŠE OD 1300 LOKACIJA! METE KOMPANIJE KOJE SU POVEZANE SA ZDRAVSTVOM!

GLOBALNI CYBER NAPAD NA VIŠE OD 1300 LOKACIJA! METE KOMPANIJE KOJE SU POVEZANE SA ZDRAVSTVOM!
Pisao Elena Vuk

Tim izraelskih istraživača u četvrtak je otkrio globalni cyber napad koji je pogodio više od 1300 lokacija, objavila je matična kompanija Guardicore. Dvoje istraživača su Liad Modekovitz i Ofid Harpaz.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

U cyber napadu, koji je ciljao preko 2000 kompanija i organizacija, napadani su serveri kompanija koje su usko povezane sa zdravstvom, turizmom, komunikacijom i obrazovanjem. Oni opslužuju bolnice, hotele, obrazovne institucije i vladine organizacije, uglavnom smeštene u SAD-u, Vijetnamu i Indiji.

Opseg područja napada u početku je otežavao istraživačima lociranje hakera.

STIŽU DŽINOVI! DA LI ĆE I ONI MOĆI DA SE IKORISTE ZA NEKE “VIŠE” CILJEVE?

Napad je pogodio Microsoftov SMB protokol, gde su hakeri pronašli način za pristup korisničkim podacima i verovatno prodali podatke na Dark Web-u.

Guardicore, koji takođe razvija softver za zaštitu od virusa, koristio je svoje analitičare kako bi pomogao u identifikovanju cyber napada i pružio preporuke za zaštitu od njih.

Redakcija Nulte Tačke će nastaviti da izveštava o ovom slučaju, zato ukolio želite da u svakom trenutku imate potrebne informacije koje nećete moći da pronađete u domaćim medijima, pronađite nas na našem zvaničnom TELEGRAM KANALU “NULTA TAČKA”.